Nyírbogát Nagyközség

Bayer Zsolt publicista Nyírbogáton

Nagyszámú érdeklődő várta pénteken este Bayer Zsolt publicistát, aki „Merre tart Európa, merre tart Magyarország?" címmel előadást tartott.  Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó településünk polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket, polgármestereket, egyházvezetőket, Kovács Sándor és Simon Miklós országgyűlési képviselőket. Külön köszönte Bayer Zsoltnak, hogy elfogadta a meghívást.  "Sajnos ma olyan időket élünk, amikor az Európa népei, fővárosai nincsenek biztonságban. Az európai nemzeteket, az európai létformát, a biztonságot, a kultúrát, a hitet ma olyan veszély fenyegeti, ami veszedelmesebb, minden eddigi erőnél, amivel Európa valaha találkozott. A világtörténelem eddigi legintenzívebb népvándorlása és Európa szervezett megszállása zajlik. Szerencsére mi, akik itt élünk az ország keleti részén nem sokat tapasztalunk mindezezekből. Az is szerencsés, hogy a Magyar kormány komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetéséről szóló információit, majd polgármester asszony Wass Alberttől idézett, miszerint: „a tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik”. Ennek a tisztánlátás jegyében hívta meg a nyírbogáti önkormányzat képviselő-testülete Bayer Zsoltot, aki előadásában rámutatott arra, hogy…”úgy tűnik, hogy az Európai vezetők többségének elment az esze. Miközben a terrorizmus tűzfészkéből, ekkora tömeg elindul, s nap-mint nap özönlik, európa tehetetlenül áll, s azt mondják, hogy ez remek dolog, hisz európa népessége egyre fogy, s 2-30 év múlva nem lesz, aki megtermelje a nyugdíjunk. Én pedig határozottan állítom, hogy ma népvándorlás zajlik, s a mostani népvándorlás kínálva van, hisz olyan helyről özönlenek az emberek, ahol évek óta súlyos polgárháború van, mint például Szíriában 6 éve, 26 éve Irakban, 37 éve Afganisztánban, Pakisztánban és Bangladesben nincs polgárháború, de ott élni maga a pokol. Nem tűnik logikátlannak, hogy miért jutott 2015-ben mindenkinek egyszerre az eszébe, hogy nem bírják tovább, s muszály eljönniük? Micsoda logisztikai feladat ekkora embertömeget mozgatni? Nincs a világon hadsereg, aki erre képes lenne! A migránsok 3-4 ezer kilométereket gyalogolnak, s minezek mellett elmennek a világ leggazdagabb selykjei mellett, ahol saját vallásuk – kultúrájuk van, s mégsem ott telepednek le, hanem eljönnek Európába. Tehát ezt a népvándolást valkik külön Nekünk csinálják. Most pedig feltehetjük a kérdést, hogy MIBŐL? Miből fizetik ki a tízezer dollárokat csak az embercsempészeknek, s még nem ettek-ittak.

A kérdések után Bayer Zsolt felhívta a figyelmünket, hogy: „Tíz körömmel ragaszkodni kell ahhoz a külpolitikához, amelyet jelenleg a kormány csinál és visz, s abból semennyit nem adni fel, s bármi áron szembe kell menni a jelenlegi Európai szándék és akarattal szemben.”

Az előadás végén a jelenlévők kérdéseket tettek fel, majd Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője megköszönte Bayer Zsoltnak, - a különböző nézetből megvilágított -  tartalmas, érdekes, előadást.

KÉPEK