Nyírbogát Nagyközség

Az Idősek Világnapja alkalmából Nyírbogát Önkormányzata is köszöntötte a település idős lakóit

Nyírbogát Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából 2016. október 9-én ünnepséget szervezett, melyre meghívta a település minden 65. életévét betöltött lakosát.  Ez a nap az Ő tiszteletükről szólt. Tiszteletünk magába foglalta szeretetüket, azt az élettapasztalatot, higgadt bölcsességet, mellyel csak Ők rendelkeznek. A megjelenteket Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője és Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó településünk polgármestere köszöntötte. Polgármester asszony ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy minden társadalmat az minősít, hogy miként bánik öregjeivel, majd Riemanntól idézett: „ az öregkornak számtalan erénye van. Az érett kor egyik legfontosabb erénye a higgadtság, amely türelmesebbé tesz másokkal és önmagunkkal szemben. Polgármester asszony a köszöntőjét egy mesével zárta, mely arról szólt, hogy hogyan kell tisztelnünk és segítenünk az idős embereket.

 A Nyírbogáti Mesekert Óvoda Micimackó csoportja köszöntő verssel, énekkel és jó kedélyű tánccal örvendeztette meg az időseket.  A Vántus István Általános iskolából Erdei Vivien  8.-ik osztályos tanuló Óbecsey István- Szeressétek az öregeket- című versét szavalta el, majd a néptáncosok az "Ősszel érik babám a fekete szőlő" című táncot mutatták be.

 A református kamara kórus, amely erre az alkalomra állt össze, (tagjai: Szerencsiné Ujvári Julianna, Hermanovszky Laura, Uri Viktória Krisztina, Uri Izabella Dóra, Varga Tünde tanárnő, Szerencsi Julianna, Csordás Bianka, Szerencsi Imre, Sebők Gyula), két énekkel köszöntötte a résztvevőket: Az Úrnak szolgái mindnyájan kezdetű 134. zsoltárral,  Mindig velem Uram dicsérettel.  Közreműködött a Furulya együttes, (tagjai: Garai Dóra, Kardos Anna Sára, Csordás Bianka és Szerencsi Imre. Egyházi énekeket szólaltatott meg a Bogáti Rézfúvós Trió, melynek tagjai: Magyar Csaba tuba, Sebők Gyula trombita, Szerencsi Imre trombita.

 A köszöntők soraiba Terdik Mihály görög katolikus parókus is beállt, aki imádkozott az idős emberekért. 

 Kovács Viktória csodálatos énekhangjával, operett csokorral kedveskedett az időseknek.

 A Nyugdíjas egyesületünk nem csak ünnepeltek voltak, hanem részesei a programunknak. Ők ezen a napon is bebizonyították, hogy rájuk mindig számíthatunk, énekhangjukkal  megtelt a terem.

 Az ünnepi műsor keretében önkormányzatunk egy kis csekély ajándékkal köszöntötte és 40-50-60 éves házassági évfordulósokat.

 Ünnepségünk végén egy olyan fiatalember vidította és örvendeztette meg a szép korú vendégeink szívét, akinek fiatal kora ellenére már sokszor volt szerencséje időseket köszönteni.   Lakatos Norbert zenész tangóharmonikával kísérte át az időseket, ahol egy finom vacsora kíséretében tovább folytatódott a vigadalom.

 Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester asszony kötelességének tartja a tisztességben megöregedett nyírbogáti lakosok köszöntését, megünneplését. Nagyon jó egészséget, hosszú, boldog életet kívánt számukra, s azt, hogy érezzék családjuk szeretetét, környezetük figyelmét a mindennapjaikban.

KÉPEK