Nyírbogát Nagyközség

A képeket nézegetve éljék át újra a Bogáti Forgatag Fesztivál hangulatát

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata az idén 13. alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Bogáti Forgatagot. Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó, településünk polgármestere hangsúlyozta, hogy: „ Mi azt keressük, ami összeköt bennünket. Ezért tudjuk immáron 13. alkalommal megrendezni ezt a kétnapos rendezvényt.” Pénteken délután a mozogni vágyóknak, sportot kedvelőknek kedveztünk. A szórakozás előtt közös, vidám, zenés bemelegítő torna volt,  majd a sportcsarnokban futsal bemutató, a műfüves pályán pedig ifjúsági-felnőtt- és intézményi labdarúgó torna zajlott. A színpadon a környékbeli és helyi amatőr zenészek mellett fellépett Henderson Dávid, aki a Voice-ben tűnt fel, majd szerepelt a Dal 2017-ben is. Rendezvényünket pénteken megtisztelte Baracsi Endre a Sz-Sz-B. Megyei Közgyűlés alelnöke is. Este a fiataloknak kedveztünk, akik szeretik a heavymetal  stílust, azok a Leander Kills együttes élő koncertjén  szórakozhattak. De ezzel még nem ért véget a nap, hisz Budai György és Mocsár Zsolt helyi zenészek gondoskodtak az est további részében a jó hangulatról.

Szombaton  önkormányzatunk közös ebédre (babgulyás, kenyérlángos) várta a lakosságot. A bogáti gyerekeknek ingyen biztosított a vidámparkba egy játékjegyet, a helyi  szereplőknek pedig főtt kukoricával kedveskedtünk. A Forgatagon színes műsor-kavalkádban részesültek a jelenlévők, mert mulatós előadás, vidám gyerek műsor, fiatal sztárok, néptáncosok váltották egymást a színpadon. De legbüszkébbek mégis a mi gyerekeinkre voltunk, akik színvonalas előadásukkal emelték rendezvényünk színvonalát. Romániából, a testvértelepülésről is érkeztek fellépők, a Szilágycsehi “Berekenye” néptánc együttes képviseletében. A kikapcsolódás mellett  vásári forgatag,  a vidámpark  kínálta sokszínű lehetőség, póni lovaglás, retro fotózás, arcfestés  és ingyenes egészségszűrő vizsgálatok várták az idelátogatókat.

Külön színfoltja volt, s nagy érdeklődés követte a Honvédség részéről, a Szolnoki Helikopter Bázis fegyverzet-technikai bemutatóját, ahol repülő szimulátor (MiG-29) is feltűnt a Forgatagon.

Idén is kilátogattunk a temetőbe, ahol a Bogáthy család és a Vántus István  emlékének adózva, koszorút helyeztünk el.

Rendezvényünket megtisztelte. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Dr. Danku Csaba, Jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Szabó István Sz-Sz-B. Megyei közgyűlés alelnöke, Dr. Polgári Andrása Sz.-Sz.- B. Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Papp Csaba a megyei jogú város jegyzője, Bereznyákné dr. Bényei Bernadett településünk jegyzője, akik jelképes üzenetként postagalambokat bocsátottak útra, így vitték hírét a Bogáti Forgatag  rendezvényünknek. Az ünnepi műsor keretében idén is átadták Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő - Testülete által alapított díjakat, az „Egy Jobb Életért Egyesület” által a Generációk Közösen Nyírbogáton - Tiszta udvar projekt keretében szervezett „Gondos gazda,virágos porta” helyezettjeinek és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Bronz Emlékérme elismerést a kitüntetetteknek, díjazottaknak.

Estére tombola sorsolásra került sor, számos értékes tombola talált gazdára.  A fődíj egy női és egy férfi kerékpár volt.

A programsorozatot Demjén Ferenc élő koncertje zárta, ahol a tér zsúfolásig megtelt. Az énekes a közönséggel együtt idézte fel életművének legkedveltebb dalait, a fülbemászó slágereket, - melyek dallama generációkon átívelő - , együtt énekelte a fiatal, a középkörű és az idősebb korosztály is egyaránt. A nagysikerű koncerten a rajongók személyesen átélhették Demjén időtálló szerzeményeit és örök ifjúságát.

 

A kétnapos rendezvényünket látványos tűzijátékkal zártuk. Reméljük mindenki jó hangulatban, élményekkel gazdagodva tért haza. A képeket nézegetve éljék át újra Fesztiválunk hangulatát.

KÉPEK