Nyírbogát - Fergeteges forgatagba csöppent, aki ellátogatott a negyedik bogáti mulatságra. A Bikini együttes olyan slágereket adott elő, mint a Közeli helyeken, Megüssem, ne üssem?, Adj helyet magad mellett...

Idén sem okozott csalódást a kikapcsolódni vágyóknak a Bogáti Forgatag. Az immár négy esztendős múltra visszatekintő, hagyományokra épülő két napos nyírbogáti rendezvényen ez alkalommal is az igényes kikapcsolódásé volt a főszerep.

Dr. Túri-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnökének és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnökének ünnepi köszöntője után az esemény fénypontjaként négy díjazott vette át a Nyírbogát Nagyközségéért Emlékérmet.

– Mindannyiunk számára fontos, hogy legyenek olyan ünnepek az életünkben, melyeket sajátunknak érezhetünk, ahol otthon érezzük magunkat. A Bogáti Forgatag éppen ilyen. Szükség van rá, hiszen az itt élő emberek egy részének kevés lehetősége adódik, hogy kimozduljon távolabbi rendezvényekre. Az
önkormányzatunk újra megmutatta: a bogátiak is tudnak, szeretnek együtt ünnepelni, valamennyien vágynak egy-két – jó társaságban, családbarát előadások és közismert sztárok „ölelésében” eltölthető – üdítő napra!

A Forgatag programjait úgy állítottuk össze, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt találjanak kedvükre való szórakozást: vidámpark, vásár, helyi amatőr zenészek, énekesek, vidám színházi előadás, lézershow, sétavonat, óvodásaink, iskolásaink, és nyugdíjas egyesületünk előadása várta a közönséget. A helyi lakosokat egy tál gulyásra is vendégül láttuk, a főzősátrak egyikében pedig egy jellegzetes sváb étellel, a strudlival ismerkedhettek meg a különleges finomságra vágyók.

A művelődési házban Dombrádi Horváth Géza festőművész tárlatát csodálhatták meg az érdeklődők – összegezte az elmúlt hétvége történéseit dr. Simon Miklós polgármester.

A helyi tehetségek mellett népszerű sztárok is helyet kaptak a Bogáti Forgatag színpadán: szombaton a Mandala Dalszínház Páratlan párosa kapott hatlamas tapsot, vasárnap pedig Roberto, a mulatós masszőr dobogtatta meg a hölgyek szívét. A férfiak csinos, bikinibe bújt lányokban gyönyörködhettek az Aphrodite Modellügynökség divatshowja jóvoltából, este pedig Puskás Jucus dalai és a Piás Nővérkék mulatós fellépése fokozta a jókedvet.

A színpad melletti területen Szabolcs Fejedelem lovas íjászai adtak kóstolót a vitézi életből. Az est fénypontjaként a Bikini együttes lépett színpadra, s olyan slágereket adott elő, mint a Közeli helyeken, Megüssem, ne üssem?, Adj helyet magad mellett, Kapsz egy képet rólam.

Emlékérmet kaptak:
Talpas Péterné, a település legidősebb asszonya
Csoma Zoltán református lelkész
Horváth János római katolikus plébános
Mizsák István nyugalmazott jegyző