Nyírbogát Nagyközség

Közös névnapi ünnepség Nyírbogáton

 

Nyírbogát településen 2002. óta működik a Nyugdíjasok Egyesülete. Jelenleg 24 fővel, vezetőjük dr. Rizsák Ildikó.

 

Egyesületünk minden évben részt vesz a Regionális Nyugdíjas találkozón, melyre versenyszerűen népdalokkal készülnek Településünk kulturális életében aktív részt vállalnak, fellépnek az önkormányzat rendezvényein, nemzeti ünnepeinken, a Bogáti Forgatag falunapon. Az önkormányzat intézményeivel is jó kapcsolatot ápolnak, rendszeresen ellátogatunk az Egyesített Szociális Intézménybe, az óvodába.

 

 

Évente két alkalommal - már ünnepi szokásként - tartják meg a tagok a közös névnapokat. A minap ünnepelték az Ildikó, Olga Julianna, Piroska és Ágnes névnapokat. A névestén jelen volt Terdik Mihály görög katolikus parochus úr, a református egyház vezetője Szerencsi Imre lelkipásztor feleségével, Ostorháziné Vadon Izabella óvodavezető, önkormányzati képviselő, Gulyás Jánosné művelődés szervező, önkormányzati képviselő. A meghitt, kis családias névestét a nyugdíjasaink énekkel kezdték, majd a tagok, verseltek, szavaltak. Terdik parochus úr pedig Vörösmarty Mihály: Névnapra című versével köszöntötte az ünnepelteket.

 

A délutánt nem csak tartalmasan eltölthettük, hanem az ínyenceknek és íz világunknak eleget téve, - Bécsi Elekné (Erzsike néni) nyugdíjas egyesületi tag által készített - finom, igazán laktató, klasszikus töltött káposztát (füstölt húsos) ehettünk. Aztán megcsodáltuk, és megkóstoltuk - az ünnepeltek által sütött- finomabbnál finomabb, házi, mutatós süteményeket. A néveste nagyon jó hangulatú beszélgetéssel zárult.