Nyírbogát Nagyközség

Anyák napi köszöntés Nyírbogáton

Nyírbogát - Az előttünk álló hétvége kiemelt ünnepe az Anyák Napja. Régi szokás szerint május első hétvégéjén köszöntik az édesanyákat - írta portlunknak Gulyás Jánosné művelődésszervező.


  Az édesanyák ünnepére készülnek szerte a világon. Anyák napján a gyermekek és a felnőttek is felköszöntik édesanyjukat. A családtagok egybegyűjtésére a legalkalmasabb esemény az édesanyák köszöntése. Ilyenkor szoktunk virágot adni; csokrot kötni,  - amelybe a tisztelet és a hála virágait is bele kell kötnünk, hogy az igazán értékes legyen.

 Önkormányzatunknál az óvodások ellátogattak az Egyesített Szociális Intézménybe, ahol  az ott lakó idős  mamikákat  műsorral, s a gyerekek által készített ajándékkal köszöntötték, hogy szebbé tegyék a hétköznapjaikat. Az otthon lakói könnyeikkel küszködő, ragyogó szemekkel, meghatódva, fogadták a kincset, azt a szeretet melyet az apróságok nyújtottak számukra műsorszámaikkal, s az általuk készített ajándékokkal.

 A legdrágább földi kincs

 A Vántus István ÁMK-ban pedig osztálykeretek között ünneplik meg az anyák napját. Legyen minden tisztelet tehát az édesanyáké, akik megtanítottak bennünket beszélni, a nyelvre - és gondolkodni, arra a földre, amelyet szülőföldnek, anyaföldnek nevezünk. Most anyák napján tehát szeretettel köszöntjük az édesanyákat, kismamákat, nagyanyákat, dédanyákat, keresztanyákat, és egyben szeretettel gondolunk mindarra, amit az anyaság jelent.

 De ne feledjük, hogy az anyaságra nemcsak emlékeznünk kell, nemcsak köszöntenünk kell az édesanyákat, hanem meg is kell őriznünk, mint a legdrágább földi kincset. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő – Testülete  szeretettel köszönt településünkön minden Édesanyát. Munkájukat köszönöm!