Nyírbogát Nagyközség

Háromnapos program a Nyírbogáti Óvodában

 

Nyírbogát - A környezet tudatos magatartásra nevelést már az óvodában el kell kezdeni, hisz akkor várható, hogy az évek múlásával környezetére igényes, a természetet szerető és védő felnőtt válik a ma még néhány éves gyerekből.


 

 Az óvodások életkori sajátosságaihoz híven az óvónők felhívták  a gyerekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára és három napos programot szerveztek a Nyírbogáti Napközi Otthonos Óvodában Föld Napja keretében. 

 

Első nap: Minden csoport  Földgömböt  festett, majd  "Földünk védelme" címmel plakátokat  készítettek, majd az óvoda kertjében "1 gyerek 1 palánta" jelmondat alatt - közös ültetés volt az óvoda kiskertjében. 
Második nap: Két keréken a gyerekek és szüleik kerékpárral érkeztek lehetőség szerint az óvodába, majd mindenkin volt valami, ami zöld színű, aztán vidám dalolással folytatódott a nap és  séta közben megfigyelték a gyerekek a környezetünkben élő növények, állatok, madárhangjait.
Harmadik nap: Közös akadály -  ügyességi versenyt és szellemi vetélkedőt szerveztek a nagycsoportos és az első osztályos gyerekek között Földünkről - tájékoztatta portálunkat Gulyás Jánosné.