Nyírbogát Nagyközség

Újra Szamoskéren táboroztak a nyírbogáti diákok

 

A nyírbogáti Vántus István Általános Művelődési Központ és Könyvtárban 2007. szeptember 1-je óta a Nyíri Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül ismerkedhetnek az 1-5. osztályosok heti 2-3 órában néptánccal, hagyományainkkal, népszokásainkkal, népdalainkkal. A tanultakat a mindennapi életben is tudják hasznosítani, hiszen az éneken, zenén, táncon keresztül fejlődik a gyermek ízlése, hallása, ritmusérzéke, játék- és mozgáskultúrája, táncolási készsége, segít a gátlások feloldásában, a beilleszkedésben, illetve a magyarságtudat elmélyítésében is. Természetesen a képzés végén a diákok az alapfokú művészetoktatás követelményeinek megfelelően bizonyítványt is kapnak. A 2010/2011-es tanévben 8 osztálynyi gyermek tehetségét fejlesztették a próbákon. A gyerekek lelkesen készültek az iskolai ünnepségekre, rendezvényekre, a Tátikára, a farsangra és természetesen a Bogáti Forgatagra is.

A nyár folyamán nagy örömet jelentett a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt a szamoskéri Liget táborban szervezett négynapos kirándulás. Sok szép élményben volt részük, hiszen táncház, éjszakai túra, foci, sorversenyek, kenyérlángos sütés, rengeteg nevetés, móka várta a diákokat és pedagógusaikat. A tábor ideje alatt ellátogattak a Túr-bukóhoz, illetve Fehérgyarmaton megtekintették az árvízkárosultak emlékére felállított emlékművet is.
Reméljük, hogy lelkes pedagógusaink munkája a következő tanévben is ilyen sikeres és eredményes lesz – tájékoztatta lapunkat Pál Anita tanárnő.

 

 

  Nyírbogát, Szamoskér - A nyírbogáti Vántus István Általános Művelődési Központ és Könyvtárban 2007. szeptember 1-je óta a Nyíri Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül ismerkedhetnek az 1-5. osztályosoknak heti 2-3 órában néptánccal, hagyományainkkal, népszokásainkkal,  népdalainkkal.

 

A tanultakat a mindennapi életben is tudják hasznosítani, hiszen az éneken-zenén-táncon keresztül fejlődik a gyermek ízlése, hallása, ritmusérzéke, játék és mozgáskultúrája, táncolási készsége, segít a gátlások feloldásában, a beilleszkedésben, illetve a magyarságtudat elmélyítésében is. Természetesen a képzés végén a diákok az alapfokú művészetoktatás követelményeinek megfelelően bizonyítványt is kapnak. A 2010/2011-es tanévben 8 osztálynyi gyermeknek fejlesztették a tehetségét a próbákon. A gyerekek lelkesen készültek az iskolai ünnepségekre, rendezvényekre, a Tátikára, a Farsangra és természetesen a Bogáti Forgatagra is.

 

A tábor ideje alatt ellátogattak a Túr-Bukóhoz

 

 A nyár folyamán nagy örömet jelentett a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt a szamoskéri Liget táborban szervezett négy napos kirándulás. Sok szép élményben volt részük, hiszen táncház, éjszakai túra, foci, sorversenyek, kenyérlángos sütés, rengeteg nevetés, móka várta a diákokat és pedagógusaikat. A tábor ideje alatt ellátogattak a Túr-Bukóhoz, illetve Fehérgyarmaton megtekintették az árvízkárosultak emlékére felállított emlékművet is.

 

Reméljük, hogy lelkes pedagógusaink munkája a következő tanévben is ilyen sikeres és eredményes lesz –  tájékoztatta Nyírbogát önkormányzatát Pál Anita tanárnő.