Nyírbogát Nagyközség

Anyák napi köszöntés Nyírbogáton -2012

 

Anyák napi köszöntés Nyírbogáton

 

Az előttünk álló hétvége kiemelt ünnepe az Anyák Napja. Az Édesanya az a személy, akihez örömünkkel, bánatunkkal fordulhatunk.

 

 


Ő az egyetlen, aki életünk során, mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyerekei vagyunk a legfontosabbak, nem számít akárhány évesek is vagyunk. Ő tartja össze a családot, a mindennapi gondoskodása életünk része. Ő az aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, Ő az aki segít megoldani problémáinkat, akihez mindig bizalommal fordulhatunk, és aki mindig mindent megbocsát. Május hatodikán köszöntsük tehát az édesanyákat.

 

Anyák napján a gyermekek és a felnőttek is felköszöntik édesanyjukat. A családtagok együtt ünneplésére a legalkalmasabb esemény az ANYÁK NAPJA. Ilyenkor virágot szoktunk adni; csokrot kötni, – amelybe bele kell kötnünk a tisztelet és a hála virágait is, hogy az igazán értékes csokor legyen.

 

Önkormányzatunknál a Vántus István ÁMK óvodásai ellátogattak az Egyesített Szociális Intézménybe, ahol az ott lakó idős mamikákat műsorral, s a gyerekek által készített ajándékkal köszöntötték, hogy szebbé tegyék a hétköznapjaikat. Az otthon lakói könnyeikkel küszködő, ragyogó szemekkel, meghatódva, fogadták a kincset, azt a szeretet melyet az apróságok nyújtottak számukra műsorszámaikkal, s az általuk készített ajándékokkal.

 

 

A legdrágább földi kincs

 

A Vántus István ÁMK-ban diákjai pedig osztálykeretek között ünneplik meg az anyák napját. Legyen minden tisztelet tehát az édesanyáké, akik megtanítottak bennünket beszélni, a nyelvre – és gondolkodni, arra a földre, amelyet szülőföldnek, anyaföldnek nevezünk. Most anyák napján tehát szeretettel köszöntjük az édesanyákat, kismamákat, nagyanyákat, dédanyákat, keresztanyákat, és egyben szeretettel gondolunk mindarra, amit az anyaság jelent.

 

De ne feledjük, hogy az anyaságra nemcsak emlékeznünk kell, nemcsak köszöntenünk kell az édesanyákat, hanem meg is kell őriznünk, mint a legdrágább földi kincset.

 

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő – Testülete szeretettel köszönti ANYÁK NAPJA alkalmából településünkön minden Édesanyát.