Nyírbogát Nagyközség

Nyírbogáton is Föld napja

 

Április 27-én Nyírbogáton a Vántus István ÁMK-ban pénteken második alkalommal rendezték meg a Föld Napját.


Színes programok, izgalmas vetélkedők vártak a gyerekekre azzal a célzattal, hogy felhívjuk figyelmüket környezetünk védelmére, a Föld veszélyeztetettségére. A napot az ötödikes és a hetedikes tanulók rövid megemlékezésével kezdtük. Versekkel, vetítéssel, illetve a Föld napja mozgalom kialakulásának bemutatásával igyekeztek felébreszteni diákjaink lelkiismeretét bolygónk védelme iránt. Rajz– és gyermekköltő pályázatot is hirdettünk a Föld napja témakörében. A legszebb rajzok és a legjobban sikerült versek is ekkor kerültek bemutatásra.

A gyerekek nagy örömére akadályversennyel folytatódott a nap, a csapatok több helyszínen szellemi és ügyességi játékokban mérhették össze erejüket. A legügyesebbek értékes ajándékokat nyertek.
A parkosítás is eredményes volt, a gyerekek osztályfőnökeik irányításával lelkesen ültették a virágokat, vetették a magokat az iskolaudvaron.
Nagy sikere volt Révész György és Mudri Edit állatvédelemre és állatgondozásra irányuló interaktív Állati bemutatójának is. A gyerekek közelről ismerkedhettek meg a borzzal, a vadászgörénnyel, az ölyvvel, a mocsári teknőssel, a kígyóval, illetve egy galambröptetésnek is részesei lehettek.
A pozitív visszajelzések a Föld napjáról azt mutatják, hogy a projekt eredményes volt, a pedagógusok és a szülők együttműködése meghozta eredményét. Köszönjük azok segítségét, akik hozzájárultak a nap sikeréhez.
Az eseményről Pál Anita tanárnő tájékoztatta lapunkat.