Nyírbogát Nagyközség

Országos Pindur-Pandúr vetélkedőn a nyírbogáti óvodás gyerekek

http://www.szon.hu/orszagos-pindur-pandur-vetelkedon-a-nyirbogati-ovodas-gyerekek/1993435

 

 

 

Nyírbogát - A nyírbogáti óvodás gyerekek is részt vettek a „Pindúr-Pandúr Ki mit tud” országos vetélkedőn, melyet a nagycsoportos óvodások részére rendeztek Budapesten.


 

A Nemzedékek Biztonságáért közhasznú Alapítvány az Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal együttműködve 2012. május 25.-én Budapesten rendezte meg, a Mini KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki mit tud” országos vetélkedőt a nagycsoportos óvodások részére.

 

A megmérettetés alapvető célja, a helyes közlekedésre nevelés, a közlekedési ismeretek bővítése, a balesetmentes közlekedés elősegítése. Cél, hogy a gyermekek játékos eszközökkel elsajátítsák a közlekedés alapvető szabályait, életkoruknak megfelelő feladatokkal elméleti és gyakorlati ismereteik bővüljenek. A prevenciós munkát gyermekeink biztonságos közlekedésre nevelésében a kora gyermekkortól kell el kezdeni.

 

Tóth Szilveszter rendőr és Pappné Vadon Valéria óvónő felkészítő munkájának, Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának támogatása, valamint a gyerekek lelkesedésének köszönhetően kerülhetett sor arra, hogy a i óvodánk is képviselhesse településünket a Mini KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki mit tud” vetélkedő országos fordulóján. A versenyen résztvevő 8 gyerek a 2011/2012-es nevelési évben óvodánkban szervezett „ovi-zsaru” foglalkozások zárásaként a rendőrséggel közösen szervezett vetélkedő győztesei voltak. Versenyzőink nagyon ügyesen szerepeltek a versenyen, s nemcsak ajándékkal, hanem a Budapesten szerzett élményekkel is gazdagodva tértek haza. – tudtuk meg Ostorháziné Vadon Izabella óvodavezetőtől.

 

Gulyás Jánosné