Nyírbogát Nagyközség

Gyermeknap a Nyírbogáti Vántus István ÁMK és Könyvtár iskolájában és Óvodájában

http://www.batorpress.hu/helyi-hirek/1594-gyermeknap-a-nyirbogati-vantus-istvan-amk-es-konyvtar-iskolajaban-es-ovodajaban

 

 

 

 

Ma már a világ legtöbb országában sor kerül a gyermeknap megünneplésére. Hazánkban 1931 – óta ünneplik meg a gyermeknapot, minden évben május utolsó vasárnapján. Nyírbogáton az oviban 2012. május 24-én csütörtökön, míg az általános iskolában május 25-én pénteken tartották meg a gyermeknapot.  Az oviban már hagyomány, hogy minden évben gyermeknapra az óvónők meghívják a településen élő összes óvodáskorú gyermeket, szüleikkel együtt. Erre a jeles napra feldíszítették az óvoda udvarát, közös játékokat, barkácsolást szerveztek. Zenés előadóművészeket is hívtak, akik műsorukkal szórakoztatták a gyerekeket, szülőket egyaránt. A közös tízórai után minden gyerek fagylaltozhatott  az óvoda udvarán. Az óvónők igyekeztek olyan tevékenységeket szervezni, hogy a gyerekek élményekkel telve érkezzenek haza, s hogy a szülők is minél inkább magukénak érezzék majd óvodát, s ezen a napon lehetőség nyílt kötetlen formában is megismerni az óvodát, az óvoda dolgozóit, a leendő szülő és csoporttársakat is, hogy minél nagyobb bizalommal hozzák a szülők  az óvodába gyerekeiket.

 

Az iskola apraja, nagyja is egyaránt talált gyermeknapon kedvére való szórakozást.  Voltak akik fociztak, voltak akik filmet néztek, s itt sem maradhatott el a fagylaltozás - tájékoztatta lapunkat Gulyás Jánosné.