Nyírbogát Nagyközség

Költségtakarékos gazdálkodás a Nyírbogáti Önkormányzatnál - 2012

 

Nyírbogát - A 2012-es mezőgazdasági projekt keretében lehetőség nyílt arra, hogy minél több és változatosabb zöldségféléket termesszen önkormányzatunk. 2012. március 1-jétől 37 fő munkanélküli foglalkoztatására került sor.


 

Az önkormányzat konyhájának költséghatékony működése érdekében így 12 kertben termesztünk burgonyát, babot, hagymát, retket, káposztaféléket, konzervuborkát. Ezáltal a megtermesztett konyhanövények a közétkeztetésében frissen kerülnek majd felhasználásra.

 

A 2011-ben induló és 2012-ben folytatódó Szociális földprogramban sikerült a Nyírbogáti Önkormányzatnak egy fűthető fóliasátort építeni. A már meglévővel együtt két fóliasátrunk van, mely összesen 750 m2, melyekben virág – és zöldségpalántát állítunk elő. Ezek a palánták a művelés alá vont önkormányzat tulajdonában lévő és bérelt kertekbe kerülnek kiültetésre. A virágpalántákat a településünk tizenöt parkjába ültetjük, hogy községünk színesebb és szebb legyen.


 

 Nyírbogát Önkormányzata fontosnak tartja, hogy az idelátogatók számára vonzó legyen településünk, rendezett, gondozott virágos közparkjai legyenek. A 15 közparkot, a két összekötő járda melletti területet dolgos kezek tették látványossá, melyben pompáznak a színes virágok, rózsák.

 

Gulyás Jánosné