Nyírbogát Nagyközség

Reménység Fesztivál

 

2012.06.06.

 

A nyírbátori Baptista Körzet szervezésében a Papp László Budapest Sportarénában a Reménység Fesztiválon vettek részt baptista hívők, családtagok, érdeklődő fiatalok.

 

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által. Róma 15.13

A nyírbátori Baptista Körzet szervezésében a Reménység Fesztivál 2012. június 03-án megtartott záró rendezvényén vettek részt, Nyírbogátról, Máriapócsról, Nyírbátorból, Mátészalkáról, Nyírmeggyesről, Nyírvasváriból, Tarpáról érkezett baptista hívők és családtagjaik, valamint érdeklődő fiatalok. A Reménység Fesztivál egy több évtizede zajló rendezvénysorozat, mely minden évben összegyűjti a hívőket a különböző felekezetekből, közösségekből, hogy együtt dicsőítsük Jézust és kifejezzük egységünket. A cél, hogy mélyebben elkötelezzük magunkat Isten mellett és imádkozzunk nemzetünkért. A háromnapos fesztivál programjának a fő igehirdetője Franklin Graham amerikai evangélista volt..
Már az út elején kiderült mindenki számára: „Ez az a nap, mit az Úr szerzett.” Miért?
Ifj. Mózes László – szervező – már az út elején az autóbuszon igeverssel köszöntötte a kiránduláson részt vevőket, majd hangos imádságban kértek Istentől áldást az útra és az Arénában megrendezendő alkalomra. Ezt követően gitárkíséret mellett folyamatosan énekeltük azokat az énekeket, melyekkel szívünk örömét kifejeztük, dícsérve az Urat.


17 órára a Sportaréna megtelt. Az 1000 tagú kórus és a sokféle zenei irányzatot képviselő dicsőítő fellépők után az esték fő igehirdetője, Franklin Graham, amerikai evangélista lépett a mikrofonhoz. Hatalmas erővel hirdette, hogy lelkünk biztonsága érdekében nagyon fontos összekötni az életünket, létünket Istennel, aki hajlandó megbocsátani minden bűnünket- és ezt azért teszi, mert a számára nagyon fontosak vagyunk, ő igazán szeret bennünket -, éppen ezért mindenkit hív és vár magához, hogy végre a bűneit bánó teremtményének megbocsáthasson.
Mind a három este több százan jelezték, hogy elfogadják Isten hívó szavát, mert döntöttek mellette, és ezt a döntésüket a színpad elé történő kivonulásukkal is jelezték. Ott képzett lelki munkások várták őket azért, hogy imádsággal, beszélgetéssel, írott anyaggal segítsék a hit útján most elindulókat. Isten iránti hálánkat az estéért, az est áldásaiért a buszon is kifejeztük imában, és megerősödve hitünkben hirdetjük mi is: „ Még van remény a Te számodra is!”
A közös istentiszteletek mellett felejthetetlen élményt jelentett az 1000 fős kórus és az 50 fős szimfonikus zenekar hangversenye, valamint a hazai és az amerikai keresztény pop- és rockzenekarok koncertje.
Köszönet a nyírbátori körzet szervezőinek, akik példamutatóan szervezték meg ezt a napot, az utat Budapestig, és vissza, mindenre gondolva, előre felkészülve. A buszon „kívánság műsort tartottak, mindenki kívánságára elénekelhettük a kedvenc éneküket, gitáros kísérettel. Öröm töltött el, hogy férjemmel együtt mi is részt vehettünk ezen a fesztiválon, s lélekben gazdagodhattunk. Egy felejthetetlen élmény volt számunkra is.

Gulyás Jánosné