Nyírbogát Nagyközség

Ballagás a nyírbogáti Vántus István ÁMK-ban

http://www.szon.hu/ballagas-a-nyirbogati-vantus-istvan-amk-ban/2011504

 Nyírbogát – „Egy életcélt követni nemes gondolat, S mi kell hozzá, csupán akarat. Mely minden ifjú szívében él, Küzdeni bátran egy új életért. „ (Tóth Árpád)


 

2012. június 16-án búcsút vett a Nyírbogáti Vántus István ÁMK és Könyvtár iskolájától – Molnár Zsoltné tanárnő és Somlyai Lászlóné tanárnő vezetésével – a 8. a osztály 21 és a 8. b osztály 17 tanulója.

 

A ballagási ünnepséget Varga Fruzsina 8. a osztályos tanuló szavalatával nyitották meg. Bákonyiné Szilágyi Róza igazgató asszony ünnepi beszédében arra kérte a ballagó diákokat, hogy soha ne feledjék iskolájukat, és az itt kapott útravalót használják legjobb tudásuk szerint. Madácsi Anett 7. osztályos tanuló B. Radó Lili: Ne mondd című versével búcsúzott, majd Kovács Debóra 8. a osztályos tanuló és Szerencsi Imre református lelkész úr furulya-, illetve Kremniczky Tímea tanárnő zongorajátékát hallgathatták meg. A hetedikes diákok megható búcsúműsorral kedveskedtek. Bécsi Dóra és Baricsán István ballagó nyolcadikos diákok éveken keresztül énekeltek az iskolai ünnepségeken, megemlékezéseken.

 

 

Búcsúzásképpen Ők énekeltek a jelenlévőknek egy szép dalt. Szabó Krisztián 8. a osztályos tanuló búcsúbeszéde és a ballagók közös dala után ismét lelkész úr trombita, és lánya, Szerencsi Zsuzsanna zongora előadásában gyönyörködhettünk. Ünnepélyes keretek közt került sor az oklevelek és a jutalomkönyvek átadására is. Vadon Sándor nyírbogáti lakos 3 évvel ezelőtt 600 ezer Ft-ot ajánlott fel a tehetséges gyermekek továbbtanulásának támogatására. Az elmúlt években 8 tehetséges, ambiciózus, példamutató magatartású nyírbogáti diák kapta meg a fejenként 50 ezer Ft-ot. Mára ebből az összegből 200 ezer Ft maradt, tehát ez az utolsó tanév, amikor diákjaink ebben a jutalomban részesülhettek. A Nyírbogáti Iskola Tanulóiért Alapítvány kuratóriuma 2012-ben 4 gyermeknek – Erős Bálint 8.b osztályos tanuló, Miklósi Zsolt 8.b osztályos tanuló, Palicskó Bettina 8.a osztályos tanuló és Szabó Krisztián 8.a osztályos tanuló részére ítélte oda ezt a támogatást:

 

Kóródi János úr és kedves neje, Kóródi Jánosné hagyományt teremtettek a nyírbogáti iskolában, hiszen évek óta megtisztelik az intézményt azzal, hogy aranygyűrűt ajánlanak fel az iskola nevelőtestülete által javasolt 8 éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtó diáknak. Ebben az évben a Vántus István ÁMK nevelőtestülete Varga Fruzsina 8. a osztályos tanulónak ítélte a gyűrűt, melyet a Kóródi házaspár adott át. A Nyírbogáti Iskola Tanulóiért Alapítvány egy-egy értékes tollal jutalmazta Markos Attila és Széplaki Sándor 8.a osztályos tanulókat, akik nevelőtestületi dicséretben részesültek.

 

Császárné Dibáczi Tünde, a Szülői Munkaközösség elnöke köszöntötte azoknak a ballagó 8. osztályos diákoknak a szüleit, akik éveken keresztül áldozatos munkájukkal segítették a szülői munkaközösséget:

 

8.a osztály részéről: Markosné Petis Beáta, Baricsán Mária, Madácsi Józsefné szülőket
8.b osztály részéről: Deresné Pálvölgyi Tünde, Nógrádi Lászlóné, Popovicsné Kósa Katalin, szülőket.

 

“Egyszer mindent elér az ember, azt is, ami most még messze cél.
Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el, S győzelmed lesz a hősi babér.”

 

A Ballagó diákoknak kívánjuk, hogy életük úgy alakuljon, ahogy legszebb álmaikban elképzelték. A nyírbogáti iskola mindig visszavárja végzős diákjait! A fentiekről Pál Anita tanárnő tájékoztatta a kedves érdeklődőket.