Nyírbogát Nagyközség

Jelnyelvi tanfolyam, bűnmegelőzési tréning

 

„Lépést tartunk” Komplex felzárkóztató és fejlesztő program a nyírbátori kistérségben című pályázat keretében szociális-, és gyermekvédelmi szakembereket képeznek a Nyírbátori kistérségben.

 

Jelnyelvi tanfolyam
A Nyírbátori kistérségben 15 fő szociális szakember kapott lehetőséget jelnyelvi tanfolyam elvégzésére. A jelnyelv is - mint minden nyelv - a gondolatok és az érzések közvetítője, a kommunikáció eszköze. A jelnyelvi képzés nagyon indokolt, mivel ügyintézés során nem sikerül átadni a szükséges információkat az érintetteknek, így a kommunikáció hiánya akadályozza a segítő folyamatot.
Bűnmegelőzési tréning
Térségünk szociális szakemberei legközelebb bűnmegelőzési tréningen vehetnek részt. A 48 órás képzésre 25 fő jelentkezését várják a program megvalósítói. A tanfolyam 2013. július 24.-én kezdődik Nyírbátorban.
A települések vezetői felismerték, hogy a lakosság részéről egyre növekszik az igény a különféle szociális szolgáltatásokra. Az ellátások színvonalának emelése, és a többletszolgáltatások bevezetésének érdekében a települések többsége közös fenntartásban integráltan kívánja biztosítani a szociális szolgáltatásokat.
Dr. Simon Miklós a társulás elnöke fontosnak tartja, hogy a szociális szakemberek folyamatosan képezzék magukat a változó szükségleteknek megfelelően, hisz magas számú, eltérő szociális problémákat kell kezelniük.