Nyírbogát Nagyközség

Diákok a Formula 1-es szabadedzésen!

 


 

Nyírbátor térségéből mintegy 80 diák vehetett részt a 28. Formula 1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának szabadedzésén.

 

A gyermekkor a boldogságról szól, - ehhez a boldogsághoz, örömhöz kívánt csatlakozni a Nemzeti Összetartozás Kormánya, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Hungaroring Sport Zrt-vel együttműködve, amikor 11 és 18 év közötti fiatalokat hívott meg a 28. Formula 1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának pénteki szabadedzésére.

A résztvevőknek az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett egynapos kiránduláson nyújthattak be pályázatot. A kirándulás önrésze 200 vagy 1000 forint volt, a család jövedelmétől függően.

Térségünkből 80 iskolás gyerek részére sikerült ilyen örömet szerezni ezzel a kirándulással, aminek útiköltségét a Nyírbátori Kistérségi Társulás egyik programja biztosította – tudtuk meg Dr. Simon Miklóstól a társulás elnökétől.
2013. július 26-án azok a gyerekek, akik nyertek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Forma-1 szabadedzés pályázatán - egész napos élményben volt részük, s szinte testközelből szurkolhattak a száguldó cirkusz általuk eddig csak a televíziók képernyőin keresztül követett világsztárjainak, élvezhették küzdelmüket. A gyermekek az élményen kívül meleg ebédet és uzsonnacsomagot is kaptak.Örömujjongástól volt hangos a Hungaroring, amikor meglepetésként megjelent az Erzsébet-tribünön Bernie Ecclestone, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Nico Rosberg!
Reméljük, hogy a fiatalok egy felejthetetlen nap emlékével távoztak a világ egyik tradicionális versenypályájáról, s lelkükben, szívükben egy kitörölhetetlen örömforrás hagyott nyomot– tájékoztatta lapunkat Gulyás Jánosné.