Nyírbogát Nagyközség

Műfüves pályát adtak át Nyírbogáton

2013.12.04.

2013. december 1-jén Nyírbogáton a Községháza udvarán a Magyar Labdarúgó Szövetség és Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata által létesített villanyfényes műfüves pálya átadó ünnepségére került sor.

 

Egy újabb állomásra érkeztünk Nyírbogáton a megvalósult sportpályával.
A létesítmény közel 30 millió forint pályázati forrásból valósult meg, az önkormányzat a szükséges 2 millió 783 ezer forintot saját forrásból biztosította. Dr. Simon Miklós településünk polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy a települést gazdagító, villanyfényes műfüves pályával nem csak egy álom, annál több valósult meg. Megköszönte az építőknek a kiváló munkát - a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány közreműködésével - az MLSZ-től kapott lehetőséget. Nyírbogát ere a nagyszerű létesítményre igazán büszke lehet, de akkor lesznek igazán büszkék, ha egy olyan focicsapata lesz a településnek, mint a 60-as 70-es években, amikor Nyírbogátnak hírneve volt a térségben és a megyében is. „De az sem mellékes körülmény, - mondta Simon Miklós polgármester, országgyűlési képviselő úr -, hogy az iskolai testnevelés bázisa is lesz az átadott műfüves kispálya.”
Dr. Simicskó István Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkár úr kiemelte, hogy a kormány fontosnak tartja a pályák, sportcsarnokok építését, mert a felnövekvő ifjúság életéből nem maradhat ki a sport. A sport ahogyan Ferenc pápa fogalmazott: „egyetemes nyelv”, mindenki érti, mindenki tudja és mindenki fölismeri hatalmas erejét, és ez a helyes. A sport egy olyan
http://www.indexkelet.hu/kepek/mufu_nyb1.JPGnyelv, egy olyan közös nevező itt a Kárpát-medencében, amelyet jó hogyha szem előtt tartunk. A sport nem politikai kérdés, ezért nagyon fontos lenne, hogy a mindenkori kormány igen is áldozzon a sportra, mivel értéket teremt. A sport egyfajta varázseszköz, a társadalmi felzárkóztatástól nemzeti szuverenitás eszköze.
A műfüves pályát megáldotta Szerencsi Imre református lelkész, s azt kívánta, hogy Isten áldása legyen az itt folyó tevékenységeken, sportolásokon. Kérte ne felejtsenek el hálát adni Istennek akkor, amikor majd sikeres eredmények születnek ennek a pályának köszönhetően.
Terdik Mihály parochus megszentelte a futballpályát, majd Füle Lajos: Futás című verset mondta el. Az átadott pályára a Mesekert óvoda mazsorett tánccsoportja léphetett, majd a Nyugdíjas Egyesület dalcsokrot adott elő, a Vántus István Általános Iskola diákjai pedig tornabemutatót tartottak. Az átadó ünnepség végén a Bozsik program gyermekcsapata birtokba is vette a műfüves kispályát, majd a délelőtt labdarúgó mérkőzéssel zárult.


A fiatalok számára nemcsak a pályán elért sikerek elérésében van nagy jelentősége a sportolásnak, hanem egészségük érdekében is fontos a rendszeres testmozgás. Reméljük, hogy itt ezzel a műfüves pálya létesülésével Nyírbogát sportélete még sikeresebb és eredményesebb lesz. Kívánjuk, hogy Nyírbogát lakossága használja ezt a létesítményt úgy, hogy sok örömük teljen benne!

Gulyás Jánosné