Nyírbogát Nagyközség

Ahol erősödik a közösség

Az intézmény közelebb hozza a község lakosait, segít gyökeret ereszteni.

Piricse. Közösségi ház vagy a „Közösség Háza”? Piricsén hangzott el péntek délután a kérdés, ami látszólag játék a szavakkal, azonban mégis van különbség a fogalmak között. Közösségi házat avatott ugyanis a községi önkormányzat kis ünnepség keretében, de a cél az, hogy az új intézmény a hétköznapi programjaival és szolgáltatásaival valóban a „Közösség Háza” legyen.

Minőségi változást hozzon!

A vendégeket Orosz László polgármester köszöntötte. Mint elmondta, a közösségi ház létrehozásakor az vezérelte a képviselő-testületet, hogy legyen egy olyan tér, ahol a már meglévő civil szervezetek és egyesületek otthonra lelnek, s ami befogadja az újonnan alakuló közösségeket is. Éppen ezért az egység eszméjének a szimbóluma is a közösségi ház – hangsúlyozta a település vezetője.

Szervezünk előadást kicsiknek és nagyoknak is.

Felföldi Beáta

– Azt várjuk ettől a közösségi háztól, hogy minőségi változást hozzon a helyiek életébe, segítse a beilleszkedést, az integrációt, csökkentse a gazdasági, a szociális és a kulturális hátrányt. A helybeliek ne ünnepnek érezzék, amikor eljönnek ide, hanem mindennapi életük szerves része legyen, hogy részt vesznek az itteni foglalkozásokon, s rendszeresen vegyék igénybe a szolgáltatásokat – jelentette ki a község vezetője.

Dr. Simon Miklós, a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke arról szólt, hogy hosszú munka eredményeként lett az egykori állatorvosi lakásból közösségi ház.

– Nagyszerű dolog, hogy közös erővel megvalósulhatott ez az elképzelés itt, és a környék több településén is, hiszen ezzel is segítjük a hátrányos helyzetben lévő családok mindennapi életét – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.
Ünnepi beszédében azt a reményét fejezte ki dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, hogy a helybeliek élettel töltik meg az épületet. Az intézmény közelebb hozza a község lakosait, segít gyökeret ereszteni.

Insticzei Zoltán projektmenedzser azt emelte ki, hogy a környéken húsz településnek Ébresztő! Kopogtat a jövő!” elnevezésű felzárkóztatási projekt
600 millió forintot hozott, s ötven személy foglalkoztatását tette lehetővé.
Az ünnepi gondolatok után a piricsei népzenei műhely tagjai műsorral kedveskedtek a vendégeknek. KM-MML