Nyírbogát Nagyközség

A baloldal összehangolt támadást indított a kettős állampolgárság ellen

2014. szeptember 17.

 Az Index hírportál, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai „tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen – jelentette ki Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton tartott sajtótájékoztatóján.

 A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az Index cikkére reagálva elmondta, a szomszédos országokban működő „kevésbé baráti” titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására.

 Ezeknek a titkosszolgálati akcióknak lényege, hogy dezinformáció alapján fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra fiktív anyagokat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül – magyarázta.

 Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket - mondta Semjén Zsolt, majd rögzítette: aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.

 A miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra is, akinek tudomása van arról, hogy bűncselekménnyel szereznek magyar állampolgárságot, annak feljelentési kötelezettsége van. Aki ennek nem tesz eleget, szintén bűncselekményt követ el – tette hozzá.

 Semjén Zsolt a kormány nevében visszautasította a magyar államigazgatást ért korrupciós vádat.

 Ha korrupciós eset felmerült, akkor az ellen magyar állam a legszigorúbban lépett fel – hangsúlyozta a kormányfő-helyettes. Semjén Zsolt szerint a honosítás során az érintett többszörös szűrőn, azaz titkosszolgálati, nemzetbiztonsági, rendőrségi és államigazgatási ellenőrzésen esik át.

 A kormánypárti politikus a sajtótájékoztatón a rezsicsökkentéssel kapcsolatban kifejtette, a kormány a multinacionális közműszolgáltatókkal szemben az emberek oldalára állt, a nagy nemzetközi nyomás ellenére a kabinet megakadályozza, hogy a cégek extraprofitot „vegyenek le” a lakosságról és kivigyék azt az országból.

 A devizahitelesek kormány általi megmentését példátlan történelmi tettnek nevezte Semjén Zsolt, aki szerint ebben az ügyben „az igazságosság most übereli a formális jogászkodást”.

 Az apró betűs szövegekben lévő kitételek nem lehetnek okok arra, hogy az igazságossággal szemben meghozott szerződések terhét egyoldalúan csak az emberek viseljék – jegyezte meg.

A rendezvén képei