Nyírbogát Nagyközség

Felújítják a 471-es főutat Nyírbátor térségében

Felújítják a 471-es főutat Nyírbátor térségében - © Fotó: KM-archív

 

Nyírbátor, 2015. április 2., csütörtök (MTI) – Európai uniós forrásból, csaknem 1,8 milliárd forintból felújítják a 471-es főút Nyírbátor és a megyehatár közötti szakaszát – jelentette be Simon Miklós (Fidesz-KDNP), a térségi országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón csütörtökön, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

A képviselő elmondta, a 13 kilométer hosszú, Nyírbátor központjától Nyírmihálydiig tartó útszakasz rekonstrukcióját a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) forrásaiból finanszírozzák.

A főút burkolatának megerősítését, illetve a Nyírbogátnál kialakítandó körforgalom megépítését tartalmazó beruházás a közbeszerzési eljárást követően, a nyár végén kezdődhet el – közölte Simon Miklós.

A politikus emlékeztetett, a Debrecent a szatmári Mátészalkával összekötő, a helyiek által csak “halálútnak” hívott 471-es főút Hajdú-Bihar megyei szakaszát nemzeti forrásból újítják majd fel, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei részen pedig brüsszeli támogatást vesznek igénybe. Simon Miklós egyben jelezte, a mostani rekonstrukcióból kimarad a Nyírmihálydi és Nyírbogát közötti útszakasz, mivel ezt tavaly 400 millió forintból már felújították.

Simonné Rizsák Ildikó, Nyírbogát Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, a település belterületén az egyik balesetveszélyes kereszteződést körforgalommá alakítják át, erre a projekten belül közel 200 millió forintot fordítanak.

Simon Miklós a sajtótájékoztatón megjegyezte, a korábbi szocialista kormány 2002 és 2010 között egy forintot sem költött a balesetveszélyes főútvonal felújítására, a lobbizást 2010-ben újra kellett kezdeni.

A Nyírségben nem ez lesz az egyetlen jelentős útfelújítás, a hét elején jelentették be, hogy csaknem kétmilliárd forintból megújul az Újfehértó és Nagykálló közötti mellékút is.

- MTI -

Képek a sajtótájékoztatóról

A Kölcsey Tv tudósítása