Nyírbogát Nagyközség

23 fő parkgondozó vehette át a tanúsítványt Nyírbogáton

Nyírbogáton a Türr István Képző és Kutató Intézettel (TKKI) való együttműködésnek köszönhetően szakmai képzésen vehetett részt  településünk több lakosa, „Aktívan a munkáért!” kiemelt projekt részeként.

A program a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzéseket nyújt a résztvevőknek, akiknek egy része foglalkoztatást elősegítő szakmai gyakorlati képzésen vehetett részt. Településünkön a közelmúltban  négy képzés indult.  25 fő betanított parkgondozó képzésen, 22 fő  idősgondozó képzésben, 23 fő betanított kőműves és festő képzésen, 14 fő betanított takarító képzésen vehetett részt. A képzésekben 1-1 helyi oktató is részt vett, a helyszínt az önkormányzat biztosította, míg a képzések szervezését és irányítását a Türr István Képző és Kutató Intézet Nyíregyházi Igazgatóságának munkatársai végezték. A TKKI a gyakorlati képzéshez munkaruhát és védőfelszerelést biztosított a hallgatóknak, valamint anyagokat és eszközöket is.

 

A betanított parkgondozó képzésre jelentkező 25 főből május 19-én (kedden) 23 fő sikeresen vizsgázott, a hallgatók átvehették Tóth Attila Zsoltnétól a TKKI Szociális Szakreferensétől és Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester asszonytól a tanúsítványokat.

Önkormányzatunk gratulál valamennyi parkgondozónak, kívánjuk hogy a szakmai képzésen megszerzett tudásukat tudják alkalmazni a későbbiekben!

 

Nyírbogát, 2015. május 20.

                                                                                                          Gulyás Jánosné

A vizsga pillanatképei