Nyírbogát Nagyközség

Országos közfoglalkoztatási kiállításon vett részt Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata

2015. október 2.-án és 3.-án Budapesten a Vajdahunyad várában az I. országos közfoglalkoztatási Kiállításon - összesen 110 település, köztük Nyírbogát Nagyközség önkormányzata is bemutatta a közfoglalkoztatásban előállított termékeit. A rendezvényen lehetőség nyílt a bemutatott termékek kóstolására. Köszönet illet minden közfoglalkoztatottat, akik a vetéstől a palánta nevelésig, a kordonos uborka és egyéb zöldségfélék termesztéséig minden folyamatban részt vettek, majd a nyári ízek eltevéséről gondoskodtak télire. Köszönet a díszítő elemek varrásáért.

Volt mivel büszkélkednünk, hisz azon felül, hogy bemutattuk a megtermelt zöldségféléket,  a csemege paprika őrleményt, a paprika krémet, a fűzér paprikát, a rengeteg savanyúságot, a szilvalekvárt, a paradicsom italt, az édes befőtteket, - mindezeket olyan látványosan és ötletesen készítettük el, hogy  településünk standját nem győzték csodálni a látogatók. Nem csak a stand látványa, a polcok díszítése,  hanem az ízek is nagy sikert  arattak a házias ízűk miatt.

Az egyik látogató így vélekedett: „ A standunk csodálatos, az ízek fenomenálisak, a kiszolgáló hölgyek nagyon kedvesek”.

Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó településünk polgármestere úgy ítéli meg, hogy mindazok, akik a közfoglalkoztatás rendszerében - a különböző programoknak köszönhetően tevékenykednek -  megdolgoztak azért, hogy megmutathassák, milyen csodálatos dolgokat teremtettek. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata már évekkel ezelőtt elsők között indította el a közmunka programot. Jelenleg közel 200 állandó közmunkást alkalmazunk. Itt helyben megtermeljük a zöldségeket és gyümölcsöket. Részben saját tulajdonú területen, valamit vállalkozók és a lakosság által felajánlott földterületen  dolgoznak közmunkásaink. A mezőgazdasági project mellett nagyon szépen dolgoznak a többi projectben is a közmunkásaink. A belvíz elvezető rendszer rendbetételével, szinte minden árkot felújítottunk a falu belterületén. Itt van egy kis üzemrész, ahol részben térköveket,  részben a belterületi vízelvezető ároknak a mederlapját is elkészítik  a közmunkásaink. A közmunka programnak köszönhetően jelentősen csökkent a munkanélküliség településünkön. Jelenleg mindössze 26 regisztrált álláskereső él a községünkben.

A kiállítás képei