Nyírbogát Nagyközség

Nyírbogát apraja-nagyja vigadott a hétvégén Polgárőr találkozó – szüreti felvonulás – szüreti

2015. október 10-én Nyírbogát település apraja-nagyja vigadhatott.  A Nyírbogáti Polgárőr Egyesület, a Nyírbogát Felemelkedéséért Alapítvány és az önkormányzat - a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek szakmai programjának támogatásával - egész napos programot szervezett. A rendezvény térségi polgárőr találkozóval kezdődött,  melyen részt vettek a környékünk polgárőr egyesületei. A megjelenteket Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó, településünk polgármestere köszöntötte. A tanácskozáson részt vett Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, aki a polgárőrség helyzetéről és a jövőbeli lehetőségekről számolt be a résztvevőknek. Csonka Imre, a Nyírbogáti Polgárőr Egyesület elnöke  beszámolt az  egyesület munkájáról. A szakmai megbeszélést követően  a megjelent polgárőröket egy finom ebéddel látták vendégül a szervezők.

A nap eseménysorozata szüreti felvonulással folytatódott. A Községháza udvaráról indult el a szüreti menet. Településünk utcáin - fúvós zene kíséretében - látványos mazsorett bemutatóval, feldíszített lovas fogatokkal, helyi lakosokkal, gyalog, sétálva búcsúztatták az őszt – a rend őreinek kíséretében.   A szüreti felvonulásra nagy lelkesedéssel készültek az óvodás és iskolás gyerekeink. A Mesekert Óvoda és a Vántus István Általános iskola mazsorett csoportjai ragyogó műsort adtak elő településünk két frekventált helyén.  A jó hangulatot még tovább fokozta a kisbíró szerepe is, aki azt kívánta, hogy:  „Isten éltesse hát a falu népét, Kívánunk sok jót, bort és egészséget, A mai napon  jó mulatást néktek. Vigadjon a falu apraja és nagyja, Vigadjon reggelig mindenki, ha bírja!”

A nap Nyírbogáton ezzel még nem ért véget, mert akik mulatni szeretnek, s a lábuk még bírta, azokat bálba invitálták.  A báltermet a Mesekert Óvoda, a Vántus István Általános Iskola  az Ifjúsági Ház és a Polgármesteri Hivatal dolgozói öltöztették csoda szépen az ősz színeibe.  

A szüreti bált  Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó  polgármesterasszony nyitotta meg, majd Hatházi Éva, a Nyírbogát Felemelkedéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Simon Miklós, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a népes vendégsereget.

Gyerekeinkre itt is büszkék voltunk, hisz az Ifjúsági ház foglalkozásain résztvevő Mesekert Óvoda néptáncosainak és az általános iskola 4. b osztályos néptánc csoportjának előadásában gyönyörködhettek a jelenlévők. Az óvoda mazsorett csoportját  Lamos Jánosné, az Ifjúsági Ház mb. vezetője, az általános iskola mazsorett csoportját Varga Tünde tanárnő, a 4. b osztályos néptánc csoportot Spisák Katalin és Varga Tünde tanárnők készítették fel. A bál hangulatáról a Polip együttes gondoskodott. A vacsora nagyon ízletes volt, s hogy még izgalmasabb legyen a  mulatság, a kisbíró  tréfás versengésről is gondoskodott.  Kétszer öt fős csapat versenyzett, köztük a polgárőreink is, hogy ki tud lopóval több bort átfejteni egyik kancsóból a másikba -  ezzel színesítve a bál hangulatát.

Elmondhatjuk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Ropogott a tánc, szólt a nóta, volt ott  dínom - dánom, eszem – iszom reggelig. Reméljük, hogy hagyományunk fenn marad  a következő években is.

 Rendezvényünket a Nyírbogáti Polgárőr Egyesület és a Nyírbogát Felemelkedéséért Alapítvány támogatta.

Köszönet Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester asszonynak, hogy az önkormányzat nevében biztosította a helyszínt a rendezvény megvalósításához.

Köszönet minden szorgos kéznek, akik munkájukkal hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.