Nyírbogát Nagyközség

Zöldség- és gyümölcs feldolgozó OKJ-s szakképesítést szerezhetett 15 fő Nyírbogáton

A közelmúltban hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében Zöldség- és gyümölcs feldolgozó OKJ-s szakképesítés keretében 15 fő munkavállaló tanulhatott Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatánál. A tanfolyamot az "Újra tanulok" kiemelt projekt keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja támogatta. A képzés megkezdése előtt a hallgatók sikeresen töltötték ki az "Előzetes tudásszint mérés" tesztet. 

A szakképesítés során a zöldség és gyümölcsfélékről, azok tartósításáról, befőttek-dzsemek készítéséről, valamint a feldolgozás technológiájáról és annak géprendszeréről szereztek ismereteket.  A tanfolyam során üzemlátogatáson is részt vettek a közfoglalkoztatottak, melyről gazdag élménnyel tértek haza. Elvárható szorgalommal tanultak, majd valamennyien teljesítették az oktatás rendjébe illesztett szóbeli és írásbeli beszámolókat, modulzáró vizsgákat.

2015. október 29-én tartották az  OKJ-s bizonyítványt adó záróvizsgát, ahol a vizsgabizottság előtt adtak számot elméleti és gyakorlati felkészültségükről.

A hallgatók mindannyian eredményesen teljesítették a vizsgakövetelményeket, közülük többen jó és jeles eredménnyel.

KÉPEK