Nyírbogát Nagyközség

Nyírbogáton hatvan fő szakmai képzésen résztvevő hallgató vehette át sikeres vizsga után a tanúsítványt

Nyírbogáton a Türr István Képző és Kutató Intézettel (TKKI) való együttműködésnek köszönhetően további három szakmai képzésen vehetett részt településünkön 23 fő betanított kőműves-és festő, 15 fő  betanított takarító és 22 fő idősgondozó „Aktívan a munkáért!” kiemelt projekt részeként. A résztvevők elméleti és gyakorlati oktatás során az akkreditált képzési programok követelményei szerint sajátították el az ismereteket a TKKI NYI szakmai irányításával, melyek február 13-tól május 29-ig tartottak.

A képzésekben helyi és környékbeli oktatók is részt vettek. Az elméleti oktatást az  önkormányzatunk intézményeiben teljesítették, ( általános iskola, idősek otthona,óvoda, ifjúsági ház ). Gyakorlati tevékenységük során a fólia kazánházát festették ki, a cipőüzemnél az öltöző helyiséget, az üzem előtt a járdát készítették el térkő burkolattal)). A képzések szervezését és irányítását a Türr István Képző és Kutató Intézet Nyíregyházi Igazgatóságának munkatársai végezték. A gyakorlati képzéshez munkaruhát és védőfelszerelést,  valamint anyagokat és eszközöket is biztosított a hallgatóknak.

2015. május 28-án mind a  60 fő hallgató sikeres vizsgát tett, akik átvehették  Kádár Tihamér, Szalma Bertalan  vizsgaelnökök, Baracsy Zsoltné, Pócsik Rita képzésszervezők,  és Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó településünk polgármesterétől a tanúsítványokat.

Önkormányzatunk gratulál valamennyi hallgató részére, kívánjuk hogy a szakmai képzésen megszerzett tudásukat tudják alkalmazni a későbbiekben a gyakorlatban is.  

 

Nyírbogát, 2015. május 29.

                                                                                                          Gulyás Jánosné

KÉPEK