Nyírbogát Nagyközség

Magyar Levente európa bajnok

Kedves Honlap látogatók!

"A harc az akaratok, nem a technikák csatája. Le kell vetkőznöd a félelmet, vagy alulmaradsz. A küzdő akarat maga az erő. Soha ne add fel! Soha ne hátrálj meg! Küzdj mindig és minden körülmények között! Ha nincs ellenfél, akitől megfutamodsz, akkor nincs ellenség, aki erősebb lenne nálad!" (Youn In-Wan)

Hogy miért is áll itt most ez az idézet? Tudják-e Önök, hogy egy NYÍRBOGÁTI harcos, akaratos, küzdő fiatalember 2009. április 3-án Európai bajnok lett? Nyilván akiket érintett, a család, a baráti kör, a gimnáziumi diákok, nevelők, biztosan tudják, hogy kit is akarunk honlapunkon bemutatni, de nem biztos, hogy minden nyírbogáti tudja, hogy ki is ez a fiatal ember? Szóljon hát róla a híradásunk! 

Nyírbogát büszkesége:

 

Magyar Levente, Európa bajnok, aki nagyszerűen szerepelt 2009. 04. 03-án a Magyar Kyokushin Karate Szervezet válogatottjai közül a kijevi Európa- Bajnokság nyitónapján.

Kilencen szereztek érmet, benne négyen aranyat a Magyar Kyokushin Karate Szervezet válogatottjai közül az ukrajnai Európa-bajnokság nyitónapján. A kijevi kontinensviadalon - amelyre rekordot jelentő módon 26 országból fél ezren neveztek - ott volt köztük Magyar Levente a nyírbogáti karate harcos, aki küzdelemben győzött kategóriájában.


Több mint 20 órás utazást követően érkezett meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet válogatott csapata az ukrajnai EB-re. Az első nap az elhelyezkedés, aklimatizáció, mérlegelés és a helyi viszonyokkal történő ismerkedés jegyében telt el.   26 országból kb.: 500 versenyző nevezett a kontinens viadalra, amely rekord az eddigi EB-k történetében. Az idei szentpétervári Világkupa-kvalifikáció miatt is megnövekedhetett az indulók száma, amely minden bizonnyal a szakmai színvonalat növelő tényező lehet majd. Mindenki titokzatos várakozással tekintett az Eb első napja elé. Péntek reggel korán kezdődött a napversenyzőknek, ½7-től reggeli, 7.30-kor indult a busz a csarnokba. Némi csúszást követően meg is kezdődtek a formagyakorlatok selejtezői. A formagyakorlatokat követően kezdődtek 3 küzdőtéren a junior fiúk és lányok küzdelmei. A fiúknál 6, a lányoknál 4 súlycsoportban folytak a küzdelmek a kontinensbajnoki címekért. Az Eb meghatározó nemzetei közül a helyi ukrán csapaton túl, a bolgár, román, litván és a spanyol versenyzők egyre színvonalasabban küzdő versenyzői, sokszor megnehezítették válogatottjaink munkáját.


A kemény csatákat követően az alábbi eredmények születtek:
Junior Férfiak:
-65 kg 1. Virág Dávid Banzai KKK Szolnok
-75 kg 3. Köveskúti BalázsSoproni SMAFC
+75 kg 1. Magyar Levente ( Nyírbátor)

Magyar Levente összesen nem volt 2 percet a küzdőtéren az első 2 küzdelemben, mert mindkettőt ipponnal nyerte. A harmadik már „csak” wazarival sikerült, akár csak a finálé, így az első küzdő Európa bajnok Magyar Levente lett. Nem szakította meg a korábbi magyar hagyományt, hogy a +75 kg-os bajnok, piros- fehér- zöld lobogó alól kerüljön ki.

 

Magyar Levente 1991. augusztus 31-én született Nyírbátorban. Nyírbogáton lakik szüleivel, és testvérével. Jelenleg a Báthory István gimnázium 11. évfolyamos tanulója. A karatéval 9 éve foglakozik, az indíttatást édesapjától Magyar Józseftől kapta, aki szintén űzi e sportot.  A nyírbátori Kyokushinkai Karate klub keretein belül fejleszti sporttudását, de otthon is sokat edz. 

A versenyzést 2003-ban kezdte, de komolyan 2007-től foglalkozik vele.

 

Eredményei:

 

     2007:   - Diákolimpia Elődöntő                   I. hely

                 - Diákolimpia Döntő                       I. hely

                 - Kido kupa (nemzetközi)                I. hely

                 - Utánpótlás Magyar Bajnokság      I. hely  

                 - Banzai kupa                                III. hely

 

 

     2008:   - Diákolimpia Elődöntő                    II. hely

                 - Diákolimpia  Döntő                        II. hely

                 - Román Bajnokság                           II. hely

                 - Utánpóütlás Magyar Bajnokság     III. hely

 

 

     2009:    - Diákolimpiai Elődöntő                   I . hely

 

                 - Európa Bajnokság Kijev              I . hely

 

 

 A Nyírbogáti Önkormányzat gratulál Leventének az eredményes szerepléshez, további sikeres küzdelmeket, kitartást, erős akaratot, kívánunk céljai eléréséhez.

Kívánjuk, hogy a következő világbajnokságra kijusson, és ott is sikeresen szerepeljen, hisz Levente céljai közt ez szerepel.