Nyírbogát Nagyközség

Nyugdíjas Egyesület

NYUGDÍJAS  EGYESÜLET:

 2002. augusztusában alakult az Egyesület Nyírbogáton.

Jelenleg az egyesület létszáma: 26 fő

Az Egyesület vezetője: Dr. Rizsák Ildikó

Rendszeresen, kéthetente van összejövetel.

 

 Minden évben részt vesznünk a Regionális Nyugdíjas találkozón, melyre versenyszerűen készülünk népdalokkal. Településünk kulturális életében aktív részt vállalunk, fellépünk a különböző rendezvényeken, nemzeti ünnepeinken, a Bogáti Forgatag falunapon. Az önkormányzat intézményéivel is jó kapcsolatot ápolunk, rendszeresen ellátogatunk az Egyesített Szociális Intézménybe, az óvodába.

 

 Események:

-         Az egyesület tagjai 2008. januárjában pótszilvesztert tartottak, majd folyamatosan megemlékeztek egymás névnapjairól, ahol nagyon családias hangulatban, házi finomságok készítésével köszöntötték az ünnepeltet. Az egyesület új, ízléses formaruhát készíttetett: hosszú fekete szoknyában és fehér alapon fekete apró mintás blúzban jelentek meg a március 15-i ünnepségen. Új „egyenruhájukat� Nyíradonyban csináltatták. Köszönet Bécsi Eleknének, a klub pénztárosának aki sok-sok utánajárással intézte a ruhaanyagok vásárlását és varratását. Gratulálunk az ünnepi műsorszámukhoz, kívánjuk, hogy továbbra is jó egészségben, egyetértésben töltsék mindennapjaikat

-         2008. tavaszán az egyesület tagjai egy nagyon jól sikerült aggteleki kiránduláson vett részt, ahol mindenki jól érezte magát.

-         Május 1-jén az öregotthon lakói megvendégelték a Nyugdíjas Egyesület tagjait. Ízletes babgulyást és finom palacsintát fogyasztottak ebédre, majd az otthon lakói megható műsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek.

-         2008. Június 4.-e sokáig emlékezetes marad a nyugdíjasok számára. Nagy izgalommal utaztak Ibrányba egy versenyre, ahol a résztvevők különféle produkciókat adtak elő: énekeltek, szavaltak, drámai jelenetekben szerepeltek. A nyírbogáti nyugdíjasokat nagy öröm érte,  hiszen a résztvevő 33 községből harmincegyet megelőzve,  második helyezést értek el a népdal- éneklő kategóriában.

-         Június 16-án újabb érdekes program várta egyesületünk tagjait. Iskolánk udvarán vidám szalonnasütést rendeztek az esti órákban, elbeszélgettek, nótáztak.

-         Június 20-án ismét utaztak az egyesület tagjai a megyei nyugdíjas találkozóra Tiszadobra, ahol még Szolnokról is voltak meghívott vendégek. A csodálatosan szép Andrássy kastélyban került sor a találkozóra 8000 fő részvételével. Környezetvédelmi szakemberek tartottak előadást, majd  kulturális programok zárták a nyugdíjas találkozót. Élményekkel gazdagodva tértek haza.

-         A Bogáti Forgatag rendezvényére nagy igyekezettel és sok-sok szeretettel készültek a sikeres fellépéshez, melynek meg is volt az eredménye. Gratulálunk!

 

 Egyesületünk nyitott, s  várunk minden olyan kikapcsolódni vágyó nyugdíjast, akik szeretnének részt venni a  közösségi életbe, akik örömmel mozdulnak ki  a kis otthonukból, akik úgy gondolják, hogy jó valahová tartozni, együtt, egymással megosztani a mindennapi gondokat, segíteni egymáson,  tapasztalatokat cserélni,  felhőtlenül örülni, dalolni, az jöjjön tartson velünk, hogy tagja legyen a nyugdíjas egyesületnek!!

Büszkeség tölti el az önkormányzatot, hogy nyugdíjasaink önzetlenül, időt nem sajnálva végzik dr. Rizsák Ildikó irányításával munkájukat a klubban. Ez az önzetlenség, az egymás megértése,  segítése, a bizalom építése, a hűség, az együttműködés az, amely mozgatja és előbbre viszi  a nyugdíjas egyesület életét. Köszönet érte!

 

Képek az Egyesület életéből