Nyírbogát Nagyközség

Gyermekvédelmi Központ átadása

Nyírbogáton átadták a közel 350 millió forint állami és európai uniós támogatásból megépült Gyermekvédelmi Központot, melyben 40 gyermeknek biztosítanak helyet

„Mindannyian tudjuk, hogy az otthon nemcsak négy falat, tárgyakat jelent, az otthon menedék. Az az ember, akinek van hová - és van kihez - hazamenni, mindenkor könnyebben viseli az élet konfliktusait, csapásait. Az otthon számomra azt is jelenti, hogy valaki meghallgat, valaki megvigasztal.” 

Szabó Magda soraival köszöntötte Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó Nyírbogát település polgármestere a jelenlévőket  a  „Nyírbátori Gyermekvédelmi Központ kiváltása” elnevezésű projekt ünnepélyes átadásának  záró rendezvényén. Az ünnepélyes átadást  megtisztelte  Benedek István főigazgató helyettes, Német Péter Gábor igazgató, Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Dr. Éliás Tünde Járási Hivatal vezető,  Nagy Csaba intézményvezető és Bereznyákné Dr. Bényei Bernadett, településünk jegyzője és a történelmi egyházak képviselői. Polgármester asszony Külön szeretettel  köszöntötte az ide költöző kis lakókat, akik hamarosan itt Nyírbogáton fogják élni napjaikat, majd reményét fejezte ki,  hogy ez a komfortos, a kor igényeinek megfelelő  épület valóban otthont fog biztosítani az itt élő kicsiknek és nagyoknak,  ahol szeretet és békesség várja majd  őket. Reméli, hogy a gyerekek be fogjátok bizonyítani a jövőben, hogy  érdemes bízni és hinni bennük és rácáfolnak azokra a kétkedőkre, akik mindent elkövettek nemtelen eszközeikkel, hogy megakadályozzák, a  Nyírbogátra való költözésüket.  Azt kívánta a gyerekeknek, hogy  érezzék magukat itthon, találjanak jó barátokra,  illeszkedjenek be a község életébe és bizonyítsák be érdemesek voltak a bizalomra és akkor meg fogjátok érezni Nyírbogát település lakosságának szeretetét!

Az új intézményben nemcsak a gyermekek, hanem a dolgozók is  kedvezőbb körülményeket között tudják a munkájukat végezni.

Az átadó ünnepségre a Gyermekotthon öt kis lakója megható műsorral kedveskedett a jelenlévőknek. 

 „ Az, aki csak a fényt keresi és közben kitér a felelősség alól, az sosem lel rá a  megvilágosodásra. Éppúgy, mint az is, aki hossza néz a napba, végül megvakul.” idézte Dr. Simon Miklós Paulo Coelho-t, az ünnepségen, majd elmondta, hogy úgy gondolja, ha  Nyírbogát fejlődni és továbbfejlődni szeretne és az államtól elvárásai vannak, akkor Nyírbogátnak is kell vállalni felelősséget az állam tennivalóiból. A gyermekvédelem állami feladat, s nem csak mutogatni kell más településekre,  hanem itt helyben is meg kell mutatni, hogy a településünk képes befogadni egy ilyen intézményt és az ide kerülő gyerekeket pedig képes nevelni is. S ha  ez a nézet ez elfogadásra kerül,  reménykedek abban, hogy akkor egy kicsit másképpen fogjuk tudni ezen intézményt működtetni.  Kívánom, hogy az itt élő gyerekek a település közösségének támogatása révén olyan felnőttekké váljanak, akik az ország építésében társai tudjanak lenni a családban nevelkedő gyerekeknek. Ez nem könnyű feladat, emberpróbáló feladat,  de meg kell  próbálkoznia ezzel a feladattal.

KÉPEK