Nyírbogát Nagyközség

Gőzerővel folynak a szennyberuházással kapcsolatos munkálatok településünkön

 „A Nyírbogát-Kisléta települések szennyvízelvezetése és tisztítása” című pályázat keretében Nyírbogáton is erőteljes ütemben haladnak a kivitelezési munkálatok, melyek a tervezett ütemezés szerint zajlanak.

 Az önkormányzati utakon a tél folyamán sem áll meg a munka,  a kivitelező cég a folyamatos helyreállítás mellett, a közlekedési feltételek lehető legjobb biztosításával végzi tevékenységét. Mindemellett sajnos el kell mondanunk, hogy a településen a nagyon régi vízvezeték rendszer azbeszt csövei elavultak, tönkrementek, így az előforduló csőtörések nagy része ebből adódik, melyeket a kivitelező a TRV-vel közösen igyekszik minél hamarabb helyreállítani. A Batthyány utcán, a többi közmű közelsége miatt, sajnos nem tudtuk elkerülni az útfelbontást. Az út keskeny, az alatta lévő kavicságy pedig nagyon vékony. Mindez a kivitelezőknek nehézséget, a lakosságnak pedig kellemetlenséget jelentett. Az ezzel kapcsolatos problémákat is meg fogjuk oldani. A kivitelezés miatti kellemetlenségekért megértést és türelmet kér a Társulás. A szennyvízberuházás teljes elkészültét követően kerül sor az utak végleges helyreállítására.

 A tisztítótelep az FK RASZTER kivitelezésében a végéhez közeledik. A lakosokat a Társulás külön fogja értesíteni a rákötések lehetséges időpontjáról. Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a rákötés csak önkormányzati engedéllyel lehetséges, a csatornára történő rákötési szándékot előtte be kell jelenteni. Az építkezés mellett ne feledkezzünk meg az LTP-ről sem. Továbbra is kérjük a lakosságot, hogy az LTP szerződésben foglaltaknak megfelelően rendszeresen fizessék a törlesztő részletet, mivel csak a folyamatos befizetők fogják megkapni a 30%-os állami támogatást!

KÉPEK