Nyírbogát Nagyközség

A szennyvízberuházás munkálatai a terveknek megfelelően haladnak

„A Nyírbogát - Kisléta települések szennyvízelvezetése és tisztítása” című pályázat keretében  Kislétán és településünkön a szennyvízcsatorna építési és kivitelezési munkálatai a terveknek megfelelően haladnak.  Kislétán 90%-os, Nyírbogáton 60 %-os  teljesítésnél tart a beruházás. 

Jelenleg a munkálatok a Széchenyi, Bocskai utcát és a Béke teret érintik. A munka megkezdése előtt szórólapokról értesülhet a lakosság, hogy mikor kezdik a munkálatokat utcájukban. Bekötéskor a tulajdonosok lehetőleg legyenek otthon, hogy egyeztessék a beállás helyét, illetve a jegyzőkönyvet is alá kell írni.

A kivitelezés miatti kellemetlenségekért megértést és türelmet kér a Társulás. Az utak végleges helyreállítására a szennyvízberuházás teljes elkészültét követően kerül sor.  A tisztítótelep az FK RASZTER kivitelezésében a végéhez közeledik.

Márciusban elkezdődnek a bekötések. Minden háztaráshoz el fogunk juttatni egy tájékoztató kiadványt a rákötés lehetőségeiről, költségeiről. Segítséget kívánunk nyújtani az esetleges lakossági egyedi igényekhez is, (pl.: kerti csap és az ahhoz kapcsolódó almérő), hogy a locsolásra, jószágtartásra fordított vízmennyiségre ne kelljen szennyvízköltséget fizetni.  A lakosokat a Társulás külön fogja értesíteni a rákötések lehetséges időpontjáról. Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a rákötés csak önkormányzati engedéllyel lehetséges, a csatornára történő rákötési szándékot előtte be kell jelenteni. Az építkezés mellett ne feledkezzünk meg az LTP rendszeres fizetéséről sem. Továbbra is kérjük a lakosságot, hogy az LTP-t a szerződésben foglaltaknak megfelelően rendszeresen fizessék, mivel csak a folyamatos befizetők fogják megkapni a 30%-os állami támogatást!

Nyírbogát, 2015. január 21.

                                                                                                                            Gulyás Jánosné

KÉPEK