Nyírbogát Nagyközség

Egy lépéssel közelebb a nyírbogáti tornacsarnokhoz

Nyírbogát – Jövő év elején már egy modern, tágas és látványos tornacsarnokban röplabdázhatnak, kosarazhatnak és teremfocizhatnak a gyerekek Nyírbogáton.

A 286 millió forintos, Nemzeti Köznevelési Infrastrukturális Fejlesztési Program keretében megvalósuló beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén dr. Boros Anita helyettes államtitkár elmondta: a kormány célja az esélykiegyenlítés a testnevelés és a sport területén is, hogy valamennyi fiatal – lakjanak a fővárosban vagy vidéki községekben – egészséges felnőtté válhasson. – A több mint ezer négyzetméteres tornaterem a bogáti diákoknak is lehetőséget kínál majd arra, hogy megszeressék a testmozgást, és kitartó munkával élsportolók lehessenek – mutatott rá a szabolcsi származású helyettes államtitkár.

Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester köszöntőjében emlékeztetett: Nyírbogát már évekkel ezelőtt a fejlődés, a megújulás útjára lépett, a kulcsfontosságú infrastrukturális beruházások sorában most újabb mérföldkőhöz érkezett.

 – Hazánk sajnos világelső a szív- és érrendszeri megbetegedésekben, ezért különösen fontos, hogy a legkisebb településeken is megteremtsük a szabadidő egészséges eltöltésének, a sportszerető ifjú tehetségek felfedezésének és fejlesztésének a lehetőségét – hangsúlyozta Kozma Péter megyei kormánymegbízott. KM – olvashattuk a http://www.szon.hu/egy-lepessel-kozelebb-a-nyirbogati-tornacsarnokhoz/3050578 elérhetőségen.

 

Ez a beruházás a jövőnek szól!

 

Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője a jelenlévők figyelmébe ajánlotta Lázár János 2011 nyarán - a Bogáti Forgatagon tett ígéretét, - mely szerint a Nemzeti Összetartozás Kormánya mindent megtesz azért, hogy a Nyírségben élők jobb körülmények között élhessennenek. Többek között ezért is lehetünk ma ezen a jeles, évtizedek óta várt napon itt Nyírbogáton a tornacsarnok ünnepélyes alapkő letételén. Képviselő úr megköszönte a nyírbogáti polgároknak azt a hitet, kitartást, bizalmat, mely szerint nemcsak a televízión keresztül láthatják, az országban megvalósuló szennyvízberuházást - műfűves pálya - uszodák- sportcsarnokok építését, hanem itt Nyírbogáton is részesei lehetünk ezen beruházásoknak. Ez a település már számtalanszor megmutatta, hogy kitart az olyan törekvések mellett, mely az ország felvirágoztatása mellett, mely az ország megvédése mellett szól, mivel a választókerületünkben alig van olyan település, mely önkormányzat nem fogadta el a betelepítési kvóta elleni nyilatkozatot. Mi bebizonyítottuk, hogy bízunk a Nemzeti Összetartozás Kormányában!

 

Ez a beruházás a jövőnek szól. – hallhattunk Dr. Boros Anita a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkártól a tornaterem  ünnepélyes alapkőletételén.  Ünnepi beszédében méltatta Dr. Simon Miklós képviselő úr és Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester asszony szerepét, mivel áldozatos munkájukkal segítették azt, hogy a beruházás elkészüljön itt Nyírbogáton. Hangsúlyozta, hogy az a település, melynek ilyen előljárói vannak, azok gyarapodásra, szépülésre számíthatnak. Magyarország kormánya olyan sportberuházásokat indított el, melyre az elmúlt 100 évben nem volt példa. A kormány filozófiája, hogy egy Magyarország van, ebben az országban minden gyermeket egyenlő esély illet meg. Közös feladatunk, hogy a fiatlaokat megtanítsuk a sport szeretetére. Egészségünk legfontosabb eleme, hogy fittek maradhassunk. A kormány elkötelezte magát, hogy megőrizzük a mindennapos testnevélés melett a Nemzeti Köznevelési Infrastúktura megvalósítási program keretében, 38 milliárd forint értékben tantermeket, iskolákat, tanuszodákat, tornatermeket, sportcsarnokokat építenek, s mindehhez az önkormányzatoknak nem kell saját forrást biztosítani ezen beruházások megvalósításához. A Nyírbogáton megvalósuló tornaterem, nem csak egy szimpla tornaterem lesz, hanem a kézilabdán kívül bármilyen teremsportágra is alkalmas lesz. A mindennapos testnevelés keretében párhuzamosan két osztály részére is lehet testnevelés órát tartani. Beszédében folytatta helyettes államtitkár asszony, hogy: A győztesek Magyarországát építjük, ahol a gyermekek megtanulhataják, hogy milyen érzés egymásra számítani, hogy milyen érzés kiállni egymásért. Természetes lesz majd az, hogy egy olimpiai bajnok egy ilyen kistelepülésről indul el.  Közös feladatunk, hogy felkutassuk a jövő bajnokait, s ez csak akkor lehetséges, ha nem elküldjük gyerekeinket sportolni nagyvárosokba, hanem hozzájuk telepítjük ezeket az infrastrukturális beruházásokat. Minden apró lépés közelebb visz bennünket a kis bajnokok és a győztesek Magyarországa felé. 

 

KÉPEK