Nyírbogát Nagyközség

Nyírbogát belterületi kerékpárút építése a 471. sz. főútvonal mentén

A kedvezményezett neve: Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Nyírbogát belterületi kerékpárút építése a 471. sz. főútvonal mentén

A szerződött támogatás összege: 399 917 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt célja a 471 sz. főút települési átkelési szakaszán épülő belterületi kerékpárút összekapcsolása a Nyírgelse-Nyírbogát és Nyírbogát-Nyírbátor között meglévő külterületi kerékpárutak végpontjaival, megteremtve ezzel a települések összeköttetését. A tervezett beruházással megvalósul Nyírbogát belterületi közlekedési úthálózatának kerékpár baráttá alakítása, a kerékpáros közlekedési igények magas színvonalú és biztonságossá tétele, a kerékpározás minél szélesebb körben történő előnyben részesítése, a gépkocsival és a tömegközlekedési eszközökkel szemben. A projekt célja a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése, a gépjármű forgalom, ezáltal a káros anyag kibocsátás, légszennyezés és zajterhelés csökkentése, mely hosszabb távon hozzájárul az élhetőbb település megteremtéséhez.

A fejlesztés eredményeként javul a helyi munkaerő mobilitása, a munkahelyek kerékpáros megközelítése. A projekt hozzájárul a települések, a kistérség, a régió fejlődéséhez, illeszkedik a regionális programokhoz.

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

A projekt azonosító száma:  TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00015

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.03.31.

 

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tájékoztató a projekt előrehaladásáról

Képek a munkálatokról