Nyírbogát Nagyközség

Átadásra került a Bogát vezér Tornaterem

Lázár János adta át Nyírbogáton a BOGÁT VEZÉR tornatermet
Zsúfolásig megtelt az új tornaterem az átadó ünnepségen. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának és lakosságának nagy örömére a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében településünkön közel 200 millió forint állami támogatásból megépült a tornaterem, melynek ünnepélyes átadása 2017. február 24-én volt. Az ünnepséget megtisztelte Dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, Kovács Norbert NSK főigazgató, Dr. Medvigy Mihály BMSK Zrt. vezérigazgató, Seszták Oszkár Sz-Sz-B. Megyei közgyűlés elnöke, Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője, a járási kormányhivatalok vezetői, a környező települések polgármesterei, jegyzői, a történelmi egyházak papjai, a kivitelező cégek képviselői és a szépszámú nyírbogáti lakosok. Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó településünk polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy: „ – ha az ember nagyon akar valamit, s sokat tesz is érte, az előbb-utóbb meg is valósul, s mára az is bebizonyosodott, hogy bölcsen döntöttünk, amikor hallgattunk képviselő úrra, aki ragaszkodott a nagyobb, bővíthető „B” típusú tornacsarnokhoz.”
Lázár János beszédében kiemelte, hogy azért épülhetett meg itt Nyírbogáton is a tornaterem, mert a Kormánynak különösen nagy érdeke fűződik ahhoz, hogy a vidék Magyarországa boldogulni tudjon, ehhez pedig minden itt születő gyermek számára képessége szerint biztosítani kell a lehetőséget, hogy a tehetség, a szorgalom, az ambíció és a felkészültség, ne pedig a szülők anyagi helyzete határozza meg a gyerekek sorsát. Az itt élők a gyermekeik érdekében ezt akarták, mert volt bennük elszántság, hit és akarat, hogy megváltoztassák az őket körülvevő világot. Dr. Boros Anita helyettes államtitkár asszony beszédéhez hozzátette, hogy: büszkék arra, hogy hozzájárulhatnak a település dinamikus fejlődéséhez.
Dr. Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője bemutatta az elmúlt hat év beruházásait, majd felsorolta a még előttük álló feladatokat. Az útfelújítások, szennyvíz-kezelési problémák megoldása, energetikai fejlesztések mellett kiemelte a kerékpárút-hálózat és az ipartelep bővítésének, valamint a közfoglalkoztatottak átképzésének fontosságát is. Képviselő úr említést tett arról, hogy iskolánk az idén ünnepelheti a 470 éves fennállását.
Rendezvényünk színvonalát a Vántus István általános iskolások műsora (vers-ének), látványos tornabemutatója, az iskolások – óvodások mazsorett előadása és a református kórus előadása emelte. A tornacsarnokot a helyi egyházak papjai megszentelték és megáldották.

 

Az ünnepi pillanatok képei