Pályázat

Agrárlogisztikai központ építése Nyírbogáton

AGRÁRLOGISZTIKAI KÖZPONT ÉPÍTÉSE NYÍRBOGÁTONA kedvezményezett neve: NYÍRBOGÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe: AGRÁRLOGISZTIKAI KÖZPONT ÉPÍTÉSE NYÍRBOGÁTON
A szerződött támogatás összege: 268 569 521 Ft.
A projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-SB1-2019-00049

A projekt tartalmának bemutatása:
Nyírbogát Város Önkormányzata agrárlogisztikai központ létesítését valósította meg, mely épület két fő részből áll:
- tároló és raktár egység: a megtermelt helyi zöldségek, gyümölcsök tárolására
- egyéb kiszolgáló egység: irodák, mosdók
A fentiekhez kapcsolódóan külső tér fejlesztése és kerítés építése is történt. A projekt keretében az önállóan nem támogatható, válaszható tevékenységek közül az a) a fejlesztéshez nélkülözhetetlen, a helyi termékek piacra jutását segítő eszközbeszerzés kerül megvalósításra.

A projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök: 1 db Trac Lift 240SL Profiline típusú homlokrakodó a hozzá kapcsolódó raklapvilla, valamint polcrendszer és egyéb eszközök. A projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök mindegyike a kialakításra kerülő agrárlogisztikai épületben zajló tevékenységeket fogja kiszolgálni, az eszközök nagyban megkönnyítik a nagytömegű termékek mozgatását, raktározását, elhelyezését, telepen belüli mozgatását, illetve támogatják a különböző termékek elkülönített tárolását. A projekt keretében a beruházáshoz kapcsolódó parkolóhelyek létesítése és 2 db elektromos töltőpont létesítése is történt. A fejlesztés keretében megvalósuló beruházás a helyi termelők érdekeit, céljait szolgálja. A fejlesztés eredményeként az önkormányzat raktározás és géptárolás lehetőségét biztosítja a helyi termelőknek. A fejlesztéssel érintett ingatlan 100%-ban Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képezi.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt zárásának időpontja: 2023.05.31.


NYITÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY


FOTÓDOKUMENTÁCIÓ