EFOP-1.5.3-16-2017-00091- ÉLHETŐBB VIDÉKÉRT!

 

A kedvezményezett neve: Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata
A projekt címe: Élhetőbb vidékért!

A szerződött támogatás összege: 486.151.733 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 01. 31.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00091

Projekt gazda: Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Nyírgelse Község Önkormányzata
                           Nyírmihálydi Község Önkormányzata
                           Nyírlugos Község Önkormányzata
                           Máriapócs Város Önkormányzata
                           Pócspetri Község Önkormányzata
                           Nyírgyulaj Község Önkormányzata
                           Nyírbéltek Község Önkormányzata
                           Bátorliget Község Önkormányzata
                           Nyírvasvári Község Önkormányzata

 

A projekt tartalmának bemutatása

Sajtóközlemény

 

Képek a projektről

- Gyermekek fejlesztése

     Fejlesztőpedagógusi foglalkozás

     Gyógypedagógiai foglalkozások

 

 - Képzések

 Kompetenciamérés: Célunk, hogy a felmérést követően olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek a kompetenciák és ezt követően az elhelyezkedés esélyét növelik.

     A kompetenciamérés képei

Önismereti tréningek: Az önismereti tréning során nő a résztvevők önbecsülése, magabiztossága és önbizalma, kreatívabbak lesznek, valamint csökkent a rossz-hangulatérzet, a nyugtalanság és az ingerlékenység. Szimulációs helyzetek, játékok előállításával teremtjük meg azokat a helyzeteket, amelyek kihívásokat jelentenek a tréningen résztvevők számára.

     Képek a tréningről

 

 - Mezőgazdasági tanácsadás

 

 - Nyelvoktatás

Nyírbogát Nagyközség településén élő gyermekek térítés mentesen vehetnek igénybe angol nyelvű oktatást. A segítségére nagy szükség van, hiszen a településen élők szeretnének idegen nyelvet tanulni és fejlődni, mely elengedhetetlen már a továbbtanuláshoz, a fiatalok munkavállaláshoz.

     Angol az óvodában

     Angol az iskolában

 

- Sportolási lehetőségek

 Nyírbogát településén tömegsport-sportfoglalkozás – zenés torna programot alakítottunk ki az érdeklődők számára, ezzel is tudatosítva a településen élő lakosságban a sport fontosságát. Célcsoport: a településen élő teljes lakosság. Képek

  A rendszeres, életvitelszerűen megjelenő testmozgás támogatása érdekében Sport Klub valósul meg, mely segíti az egészséges életre nevelést, sport fontosságának tudatosítását, közösség összekovácsolását, szabadidő hasznos eltöltését.

 Képek

Pilates: A gyakorlatok főként a törzsizmok fejlesztését célozza meg, mely minden korosztálynak elsődleges fejlesztési területe, így a település minden lakosa igénybe tudja venni ezt a szolgáltatást. A pilates oktató segíti a mozgás megszerettetését gyermekkorban. Óvodás korban segíti a megfelelő testtartás kialakítását, kisiskolás korban a folytonos ülés miatt a testtartási hibák megelőzését. A pilates gyakorlatok nyújtó, lazító feladatai segítik az ízületek mozgástartományának növelését, a megrövidült izmok lazulását, így a kiskamaszoknak is hasznos mozgásformát tud tanítani. A gerincsérv és a derékfájás kialakulása érdekében a felnőtt lakosságnak csoportos tornaórákat tart, és tanácsadást nyújt. Képek