Pályázat

Hírek a 2022/2023-as tanévről

Vántus hírek

Intézményünkben a pedagógiai, oktató- nevelő munka lelkiismeretesen, szorgalmasan folyik. Számtalan program, esemény színesíti diákjaink tanulmányi munkáját és hétköznapjait.Tanulóink március hónapban jó hangulatú interaktív előadást tekinthettek meg a Palánta Együttes művészeinek közreműködésével, mely ráhangolta őket az elkövetkező húsvéti készülődésre. Fordított nap alkalmával ötletesebbnél ötletesebb táskákkal érkeztek meg a gyerekek az iskolánkba. Erre a napra felszereléseiket saját készítésű, vicces, nem hagyományos iskolatáskában hozták magukkal. Az egész délelőtt vidámsággal, bolondozással, ügyességi vetélkedőkkel telt el.

A magyar költészet napjáról 2023. április 13-án emlékeztünk meg. Ebből az alkalomból megszerveztük a már hagyománnyá vált József Attila Szavalóversenyt. Idén is számos, verset szerető diákunk jelentkezett erre a megmérettetésre. A zsűri tagjai között szeretettel köszönthettük nyugalmazott pedagógusainkat is, akik nagy örömmel tértek vissza hozzánk. A természet szeretetét, megóvását kiemelt, fontos célunknak tartjuk. Ezen nemes célból intézményünk minden tagja idén is csatlakozott a TeSzedd országos hulladékgyűjtési akcióhoz a városvezetés segítségével. Kicsik és nagyok tevékenyen vettek rész e programban, mindenki örült, hogy szebbé tehette városunk környezetét. Hagyományok ápolása céljából  sok szorgos kezű, lelkesgyerekkel együtt felállítottuk a város színes  díszekben pompázó májusfáját. A madarak és fák napját játékos vetélkedővel tettük emlékezetesebbé. A tanulóink természettel, madarakkal kapcsolatos feladatokat oldhattak meg állomásról állomásra, vegyes csapatokba kovácsolódva. Öröm volt nézni, hogy a nagyobb diákok anyai, apai gondoskodással irányították, segítették kisebb társaikat. A vetélkedő végén a csapatok jutalomban részesültek. E nap alkalmából iskolánk udvarát szebbnél szebb virágokkal díszíthettük a Bakos kertészet jóvoltából. Köszönjük szépen a nemes lelkű felajánlást. Az óvoda - iskola átmenetet elősegítően mesemondó versenyt rendeztünk intézményünkben. Erre az alkalomra lelkesen készültek óvodások és kisiskolások egyaránt. Minden tanuló egy - egy rövid mesével nevezett be. A gyerekeket az óvónénik és az elsős osztályfőnök készítette fel a versenyre. Ebből az alkalomból a zsűri tagjai között köszönhettük Molnár Zsoltnét, iskolánk nyugalmazott pedagógusát, Lukácsné Turucz Mártát, a szülői munkaközösség elnökét. A versenyen végig jó hangulat uralkodott, a zsűri tagjainak nehéz dolga volt.
Élményekkel gazdagítottuk a tanév során tanulóinkat. Alprogrami foglalkozásokon süteményeket, salátákat, különböző ételeket készítettünk. A harmadik évfolyam megismerkedett a postahivatal dolgozóival, mindennapi munkájával, a levélfeladás menetével, különleges bélyegekkel. Betekintés nyertek a közeli bevásárlóközpont mindennapjaiba is. Itt megnézhették a bolt és a raktár működését. Köszönjük a szíves fogadtatást.
A Vántus István Általános Iskola elnyerte a Családbarát címet, melyet ünnepélyes díjátadó keretében 2023. június 7-én vehetett át intézményvezetőnk, Száva Erika. Az idei tanévben Miskolcziné Fülöp Enikő tanító nénit, Az év pályakezdő pedagógusa” díjjal tüntette ki a Mátészalkai Tankerületi Központ. Munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk.

Juhász Gyula gondolataival
"Lehet, hogy gyenge még a hangunk,
Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,
De indulunk, a szépet, jót akarjuk,
S érezzük, hogy hitünknek szárnya van."

23 végzős diák búcsúzott2023. június 10-én, Fazekas Attila osztályfőnök vezetésével. Ballagási ünnepségüket megtisztelte Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármesterasszony, Dr. Trefán Szabolcs jegyző és Vilmosné Horváth Ildikó a Mátészalkai Tankerületi Központ szakmai igazgatója. Megható ünnepi műsorral egybekötve sor került a nyolc év alatt szorgalmasan teljesítő diákok munkájának elismerésére is. Könyvjutalomban részesültek: Dibáczi Csaba Tas, Fülöp Anaisz, Koleszár Katinka, Sáfár Ádám, Varga Boglárka, Donka Martin, Bécsi Kristóf János, Markos István, Rézműves Ramóna Virág, Tóth Barbara Berta, Sebők Leila, Szatmári Máté, Varga László.
Igazgatói dicséretben részesült: Dibáczi Csaba Tas, Fülöp Anaisz, Koleszár Katinka, Sáfár Ádám, Varga Boglárka, Donka Martin.
A Kóródi család felajánlását, az  aranygyűrűt-nyolc évi kitűnő tanulmányi eredményéért- Sáfár Ádám kapta. A felajánlást Kóródi Andrea és Szilágyi Béla vállalkozók adták át. Köszönjük szépen a nagylelkű ajándékukat.
A 2022/2023-as tanévben nevelőtestületi dicséretben Dibáczi Csaba Tas tanuló részesült, aki kimagasló teljesítményével, példamutató magatartásával és versenyeredményeivel kiérdemelte az intézményünk által alapított Emlékplakett elnyerését.
Gratulálunk és további sikereteket kívánunk minden végző diáknak.
2023. június 12- én Művészeti gálán mutathatták be tánctudásukat az alsó tagozatos gyerekek és  a felsős néptánccsoport. A látványos táncprodukciók mellett a tanulók színvonalas furulyabemutatót is tartottak.  Köszönjük a vizsgaelőadásokat a felkészítő pedagógusoknak: Spisák Krisztina, Éder Róbert táncpedagógusnak és Szerencsi Imre zenepedagógusnak.

Családi és Diákönkormányzati napot tartottunk 2023.06.15 - én. A hagyományokhoz hűen ebből az alkalomból minden osztály fakanalat vett a kezébe, és a résztvevő szülőkkel együtt finomabbnál finomabb ételeket készített. A gyerekek eközben népi játékokat és virtuális valóság szimulátort próbálhattak ki, továbbá lehetőségük volt csillámtetkót készíttetni, illetve trambulin és ugrálóvár is rendelkezésére állt a legkisebbeknek. Az elkészült ételeket zsűri értékelte, amelynek tagjai között köszönthettük dr. Simonné dr. Rizsák Ildikót, városunk polgármesterét. Ezúton is szeretnénk megköszönni Polgármester asszonynak a rendezvényünk megvalósításában nyújtott nagylelkű támogatását. Köszönjük minden szülőnek a segítőkészségét és fáradozását, akik eljöttek a családi napra, és hozzájárultak ahhoz, hogy gyermekeinknek egy feledhetetlen délutánban legyen részük.
Tanévzáró ünnepségünket 2023. június 20 - án tartottuk. A kitartó tanulás idén is meghozta gyümölcsét, 45 kitűnő és 16 jeles diák volt ebben az évben. A 2022/ 2023-as tanévben  kiemelkedő munkájáért, példamutató magatartásáért igazgatói dicséretben részesült Dibáczi Kincső Csaga 3.a osztályos tanuló. Gratulálunk a szép teljesítményéhez. Megköszönöm minden kollégámnak az egész évi kitartó, felelősségteljes és színvonalas oktató- nevelő munkáját. Kellemes feltöltődést kívánok mindenkinek a nyári szünidőre.

 

Száva Erika
intézményvezető