No event in the calendar
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
2022. augusztus 12. péntek
Klára, Letícia
A Nap kel 05:40-kor,
nyugszik 20:11-kor.

Holnap
Ipoly
napja lesz.
Mesekert Óvoda Éves program Az egészséges életmódra való nevelés főbb projektjei:

Kiemelt projektjeink, programjaink

Kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra nevelésre, az egész nevelési évünket átszövi az a programsorozat, amely erre a feladatra fókuszál.

Az egészséges életmód szerves részeként a mozgás előtérbe helyezése, az egészséges életmódra nevelés minél kisebb korban történő nevelése, az igényére való rávilágítás fontossága, a legégetőbb feladatunk. Kihasználva a lehetőségeinket, olyan programokat, rendszeres beszélgetéseket, előadásokat szervezünk, amelyek megadják a lehetőséget a családok számára az egészséges életvitel megismeréséhez. Kistérségünk folyamatos fejlődése, a kerékpárutak számának, hosszának növekedése újabb területeken adnak lehetőséget a mindennapi mozgás megalapozására óvodánkban is. A mozgás mellett fontos még a közlekedéskultúra kialakítása, az „együtt lenni jó” érzésének átélése, a mindennapi egymás mellett élés szabályainak betartása, a tolerancia fejlesztése. A gyermekek életébe igyekszünk szervesen beépíteni a mindennapi változatos mozgás lehetőségét, de emellett, a közös programok által erősítjük a szülők- gyerekek, a szülők- szakemberek, valamint a szülők- szülők közötti együttműködést, jó partneri kapcsolat, bizalom kialakítását. Javul az egészséges életmódra való hajlam, valamint nagyban, hozzájárul ez a program az egészséges fejlődéshez, akár testi, akár lelki síkon is.

A gyermekek, ha már kisgyermekkori élményként élik meg a mozgás, az együttlét örömét, ráadásul, ha szüleikkel, óvó nénikkel közösen élik át ezeket az élményeket, akkor nagyobb korukban az életük részévé válhat a rendszeres mozgásra, az egészséges táplálkozásra a közös programokra, a családi együttlétre való igény.