Nyírbogát Nagyközség

Gyermeknap az oviban

Nagy izgalommal várták a gyermeknap megrendezésesét az ovisok. Május utolsó hetében került rá sor. Nagyon izgultunk, hogy az időjárás kegyes legyen hozzánk, és lám, így történt. Szerdai napon gyönyörű napsütésre keltünk, s már korán reggel feldíszítettük az óvoda udvarát. Sok- sok színes léggömböt kaptunk az önkormányzattól, ami nagy örömet okozott a gyermekeknek. Köszönjük szépen!

Meghívtuk a gyermeknapra a leendő óvodásokat is szüleikkel együtt. Itt „belekóstolhattak” egy kicsit az óvodai életbe. Már a tízóraizás is együtt történt, s egyből utána kezdődött az udvari program. Ugrálás, ügyességi játékok, kézműveskedés, homokvárépítés és közös játék várta a gyerekeket. A jó zenéről Bodolai István gondoskodott. Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Pistinek, hogy időt nem sajnálva mindig segítségünkre sietett, amikor szükségünk volt rá az év során. Köszönjük!

A ráhangolódást, egy közös táncos tornával kezdtük, amikor a legkisebbek is csatlakoztak hozzánk. Olyan sikert aratott, hogy meg kellett ismételni. Pihenésképpen az asztaloknál készítettünk különböző udvari játékokat, (pl: szélforgó, kismadár, stb…..) Éppen készen lettünk az alkotásokkal, amikor szirénázás törte meg a község csendjét, és megérkeztek a Rendőr bácsik. Ujjongva fogadták Őket a gyerekek, és pillanatok alatt birtokba vették a rendőrautót is! Alig merültek bele a játékba, máris másik sziréna szó hallatszott, s megérkeztek a tűzoltók! A gyerekek azt sem tudták, hogy melyik autóra szálljanak izgatottságukban. A rendőrök és a tűoltók is, bemutatták felszerelésüket, amit természetesen a gyerekek is felpróbálhattak.

Végkimerülésig játszottak az ovisok az ugráló várban is, amelyet az egyik szülőnk, Dibáczi Zoltán családja ajánlott fel számunkra erre a napra. Nagyon köszönjük kedvességüket, nagy örömet szereztek gyermekeinknek. Délelőttünk végén megérkezett a finom fagylalt. A közös fagyizást nagyon élvezte kicsi és nagy egyaránt. A fagylaltozás után búcsút vettünk a Rendőröktől, Tűzoltó bácsiktól egyaránt, és kellemesen elfáradva láttunk neki az ebédnek.

Szép, és nagyon Boldog napot töltöttünk el együtt!

                                                                                                     Nagy Márta

                                                                                               Intézményvezető

 

KÉPEK