Pályázat
 
Cím

Polgármesteri hivatal

4361 Nyírbogát, Hunyadi út 7.

2024. május 19. | Ivó, Milán névnap

Időjárás
Akadálymentesített nézet E-mail Keresés

Két kisebb üzem lehet az első fecske a nyírbogáti ipari parkban

2021. 05. 03.


Az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül Nyírbogát - kezdte évértékelőjét dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó.

Befejeztük az általános iskola bővítését, egy 840 millió forintos beruházás valósult meg az intézményben. A Vántus István Általános Iskola a környező települések egyik legmodernebb iskolája lett, elnyerte az Élménysuli címet is. Az épület teljesen megújult, geotermikus fűtése nyáron a falak hűtéséről is gondoskodik. A köznevelési intézmények közül az óvoda udvarát esztétikussá, gyermekbaráttá alakítottuk, és az épületszárny fűtésrekonstrukciója is megvalósult. Nemrég kezdtünk hozzá a szociális alapszolgálat központi épületének kialakításához is, ahol a házi segítségnyújtás, a gyermekvédelmi szolgálat és a szociális étkeztetés kap majd helyet - sorolta a polgármester, és rátért azokra a beruházásokra, amelyek tovább növelik a lakosság komfortérzetét. 

Kerékpárút belterületen

Úgy tapasztaljuk, hogy megnyíltak az emberek egy egészségtudatosabb életvitel felé, és használják a megépített kerékpárutat. A Nyírbogát - Kisléta - Máriapócs vonal belesimul az országos kerékpárhálózat-fejlesztési koncepcióba, a 471-es máriapócsi kegyhely közötti szakasz turisztikai szempontból is kiemelt helyen áll. Hátra van még a belterületi kerékpárút kiépítése, nagy kihívás lesz a közműhálózat-áthelyezés, de joggal fogalmazódott meg a lakosság igénye a biztonságos közlekedést szolgáltató bicikliútra, ugyanis nagy forgalom halad át Nyírbogáton.

Ebben az évben elrajtolt az ipari park építése, mert gondolni kell a jövőre, szeretnénk helyben piacképes fizetéssel járó munkalehetőséget biztosítani, augusztusra befejeződhet az infrastruktúra kiépítése az ipari területen, ahová első fecskeként két kis üzem települhet -  emelte ki dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó. 

A polgármester a település háziorvosa, arra biztatja azokat, akik még nem regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, hogy vegyék fel a vakcinát. - Szerencsére a körzetemben oltóanyagtípustól függetlenül elfogadják a vakcinákat, élnek a lehetőséggel. 

 

Forrás: Kelet-Magyarország