Pályázat
 
Cím

Polgármesteri hivatal

4361 Nyírbogát, Hunyadi út 7.

2024. április 20. | Konrád, Tivadar névnap

Időjárás
Akadálymentesített nézet E-mail Keresés

Élő betlehemmel vártuk Jézus születését

2022. 12. 20.


Buzogány Béla színházának művészei is felléptek

Karácsony közeledtével megyénk legifjabb városa is ünneplőbe öltözött, ünnepi fények világítják be az utcákat, tereket, épületeket, a Béke téren állították fel Nyírbogát karácsonyfáját és egy szerény betlehemet, ami mellett a közösség adventi koszorújának négy gyertyája pislákol.

Pásztortüzek mellett

– Hagyomány, hogy településünk lakóival együtt készülünk a karácsonyra. Advent négy vasárnapján az egyházakkal közösen gyújtottuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Régi vágyunk volt, hogy Nyírbogáton élő betlehemes előadással várjuk Jézus születését. Nemrégiben az álmunk is valóra válhatott: a város vezetői, a képviselő-testületi tagjai, a nyírbogátiak, óvodások és iskolások Buzogány Béla Színházának művészeivel közösen adtak műsort Szép magyar karácsony címmel a helyi szabadtéri színpadon – osztotta meg lapunkkal Gulyás Jánosné művelődésszervező. A szakember hozzátette: az élő betlehemes előadás alatt a közönség pásztortüzek mellett melegedett, forró teát, forralt bort kortyolgatott, disznótoros finomságokat, mézeskalácsot falatozott.

– A gyerekekről sem feledkeztünk meg, volt állatsimogató, kipróbálhatták az aranydió-dobálást és a hagyományos népi jövendölést, az ólomöntést is. Felemelő érzés volt, hogy megajándékozhattuk településünk lakóit azzal a szeretetteljes hangulattal, ami az este végére mindenki szívében kialakult – árulta el Gulyás Jánosné. 

 

A cikk 2022.12.21-én jelent meg a www.szon.hu oldalon.

(https://www.szon.hu/helyi-eletstilus/2022/12/szep-magyar-karacsony-elo-betlehem-nyirbogaton)