Pályázat

MFP-UHK/2022 Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése, felújítása (Deák F. út)

Nyírbogát Város Önkormányzata 44.777.840.,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Út, híd kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/ felújítása – 2022 című, MFP-UHK/2022 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapján. 

 

A Deák Ferenc út (1247 hrsz.) felújítása a projekt keretében Nyírbogát településen a rendkívül rossz állapotú Deák Ferenc út felújítása valósul meg 987 méter hosszúságban. A felújítandó út Nyírbogát belterületén az Önkormányzat kezelésében van. A fejlesztés eredményeként egy teljesen felújított, új aszfaltréteggel ellátott útszakasz jön létre a településen.

 

Nyírbogáton a Deák Ferenc út egy jó részén az idők folyamán elhasználódott az aszfaltréteg. A csapadékvíz nem megfelelő elvezetése kihatással van az említett út leromlott állapotára. A Deák Ferenc út 987 méterén rengeteg felfagyási kár, valamint sok repedés található, amelyek javításra kerülnek, a műszaki előírásoknak megfelelően a portalanítást követően bitumennel.

Az út aszfaltozást 6,0 cm vastagságban történik. Az út mindkét oldalán 1,5 méter széles földpadkát is helyre kell állítani. A csapadékvíz elvezetése érdekében a padka és az árok közötti területen a tereprendezés történik, az árok irányába kialakításra került egy 5%-os oldalesés, hogy a víznek szabad elfolyása legyen és ne rongálja a következőkben az új aszfaltot.