Élő betlehemmel vártuk Jézus születését

2022. 12. 20.


Buzogány Béla színházának művészei is felléptek

Karácsony közeledtével megyénk legifjabb városa is ünneplőbe öltözött, ünnepi fények világítják be az utcákat, tereket, épületeket, a Béke téren állították fel Nyírbogát karácsonyfáját és egy szerény betlehemet, ami mellett a közösség adventi koszorújának négy gyertyája pislákol.

Pásztortüzek mellett

– Hagyomány, hogy településünk lakóival együtt készülünk a karácsonyra. Advent négy vasárnapján az egyházakkal közösen gyújtottuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Régi vágyunk volt, hogy Nyírbogáton élő betlehemes előadással várjuk Jézus születését. Nemrégiben az álmunk is valóra válhatott: a város vezetői, a képviselő-testületi tagjai, a nyírbogátiak, óvodások és iskolások Buzogány Béla Színházának művészeivel közösen adtak műsort Szép magyar karácsony címmel a helyi szabadtéri színpadon – osztotta meg lapunkkal Gulyás Jánosné művelődésszervező. A szakember hozzátette: az élő betlehemes előadás alatt a közönség pásztortüzek mellett melegedett, forró teát, forralt bort kortyolgatott, disznótoros finomságokat, mézeskalácsot falatozott.

– A gyerekekről sem feledkeztünk meg, volt állatsimogató, kipróbálhatták az aranydió-dobálást és a hagyományos népi jövendölést, az ólomöntést is. Felemelő érzés volt, hogy megajándékozhattuk településünk lakóit azzal a szeretetteljes hangulattal, ami az este végére mindenki szívében kialakult – árulta el Gulyás Jánosné. 

 

A cikk 2022.12.21-én jelent meg a www.szon.hu oldalon.

(https://www.szon.hu/helyi-eletstilus/2022/12/szep-magyar-karacsony-elo-betlehem-nyirbogaton)